Kako će Amber da plati Depu 8 miliona nakon gubitka na sudu – kad ih nema?

Amber Herd, Foto: Lamkey Rod/CNP/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Amber Herd je izgubila od Džonija Depa na sudu.

Amber Herd je naređeno da svom bivšem mužu Džoniju Depu isplati više od osam miliona dolara nakon što je u sredu izgubila tužbu za klevetu protiv glumca. Ali kako će joj Herd platiti odštetu?

Finansijska situacija zvezde ‘Akvamena’ nije poznata, iako je zaradila milione za svoj rad na televiziji i u filmovima ‘Akvamen’. Svedočenje na suđenju pokrenulo je pitanje da li su njeni džepovi dovoljno duboki da se isplati tako velika suma.

Postoje spekulacije o njenoj sposobnosti da odmah pokrije odštetu, što uključuje 10 miliona dolara nadoknade štete i 350.000 dolara kaznene odštete. Takođe će dobiti dva miliona dolara od Depa u protivtužbi, ostavljajući joj nešto više od osam miliona dolara za plaćanje.

Poslednji iznos je smanjen sa 5 miliona dolara zbog ograničenja koje je Virdžinija ograničila na takve kazne.

Amber Herd nakon presude, Foto: Lamkey Rod/CNP/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Tokom suđenja, Herd je priznala da nije mogla da donira sedam miliona dolara u dobrotvorne svrhe nakon razvoda od Depa 2017. godine, jer je njen bivši muž protiv nje podneo tužbu od 50 miliona dolara.

„Još uvek u potpunosti nameravam da ispoštujem sva svoja obećanja“, rekla je Herd u vezi sa novcem koji je obećala da će donirati Američkoj uniji za građanske slobode (ACLU).

„Volela bih da prestane da me tuži da bih mogla to da ispunim.“

Svedočenje na suđenju je takođe sugerisalo da je njena karijera stala zbog pravne bitke sa Depom.

Amber je dobila dva miliona dolara odštete u njenoj protivtužbi protiv Depa. Ona će verovatno morati da položi garanciju za punu presudu od 10,35 miliona dolara, plus kamate, ako odluči da uloži žalbu na presudu od srede.

Ako ona ne može da ispuni svoju obavezu da plati, sud može odlučiti da joj zapleni deo plate, ako se utvrdi da Herd ima potreban potencijal za zaradu.

Tokom suđenja za njen slučaj klevete sa njenim bivšim mužem Džonijem Depom, Herd je potvrdila da je plaćena milion dolara za ‘Akvamena’ i dva miliona za ‘Akvamena i izgubljeno kraljevstvo’, uz bonuse na osnovu izvođenja filmova u bioskopima.

„Za pojedinca koji nema mogućnost da plati presudu i nema mogućnost da položi garanciju, onda postoji pravi problem da li pobednička strana namerava da izvrši presudu“, rekla je advokatica Sandra Spurdžon za CBS.

Džoni Dep i Amber Herd, Foto: KCS / KCS Presse / Profimedia

Ako Herd odluči da ne uloži žalbu, može završiti sa zaplenom svih sadašnjih i budućih plata.

Ona bi takođe mogla da podnese zahtev za bankrot i verovatno bi izbrisala osam miliona dolara nadoknade štete, ali će možda ipak morati da plati 350.000 dolara odštete.

Dep drži sve u svojim rukama i mogao bi da odluči da se odrekne bilo kakve novčane kompenzacije, ali do sada nije rekao da li namerava da pokrene novčanu presudu protiv nje.

„Cilj pokretanja ovog slučaja bio je da se otkrije istina, bez obzira na ishod. Osećam se mirno znajući da sam to konačno postigao“, napisao je Dep u izjavi objavljenoj na Instagramu.

Amber će se sledeće pojaviti u ‘Akvamenu i izgubljenom kraljevstvu’, nastavku Akvamena, koji bi trebalo da bude objavljen 2023.

Tokom suđenja je otkriveno kako je Herdova zapretila da će Depu javno uručiti zabranu prilaska ako ne nastavi da finansijski podržava njen životni stil nakon što je podnela zahtev za razvod. Preko svog advokata, Herd je izdala spisak finansijskih i imovinskih zahteva, a zvezda ‘Akvamena’ je obećala da će „držati ovu stvar van pažnje“ ako njeni zahtevi budu odobreni.

Među njenim zahtevima bio je i „ekskluzivno korišćenje i posedovanje“ crnog rendž rovera koji je vozila, a Dep je nastavio da plaća za vozilo.

Takođe je želela da nastavi da živi besplatno u tri penthausa u Los Anđelesu u kojima su ona i njeni prijatelji boravili, a svi su u vlasništvu Depa, i tražila je da njen otuđeni muž pokrije 125.000 dolara njenih pravnih i računovodstvenih troškova.

Tokom suđenja Herd je otkrila kako ona sada uglavnom živi u dolini Juka, gradu u kalifornijskoj pustinji Mohave, oko 120 milja istočno od Los Anđelesa. Kuća je trenutno u vlasništvu trust fonda sa jasnim vezama sa Amber. Fond je tiho stekao imanje od šest jutara početkom 2019, plativši ga 570.000 dolara.

Izgrađena 2015. godine, prilagođena kuća nudi garažu za tri automobila i skoro 2.500 kvadratnih stopa stambenog prostora.

Imanje sa tri spavaće sobe nalazi se na zemljištu od šest jutara.

Džoni Dep i Amber Herd, Foto: KCS / KCS Presse / Profimedia

U izjavi nakon presude u sredu, ona je izrazila razočaranje nizom posledica koje je donela odluka porote.

Herdova je ovu presudu nazvala ‘neuspehom za žene’ i gubitkom slobode govora.

„Razočaranje koje danas osećam je neopisivo. Srce mi je slomljeno što brdo dokaza još uvek nije bilo dovoljno da se suprotstavim nesrazmernoj moći i uticaju mog bivšeg muža“, rekla je Herd.

Dodala je i da je presuda „korak unazad” za žene „u vreme kada je žena koja je progovorila mogla biti javno osramoćena i ponižena”.

Ona je dalje okrivila Džonijevu advokaticu, koja je inače postala miljenica na internetu, Kamilu Vaskez i druge Depove pravne stručnjake.

„Verujem da su Džonijevi advokati uspeli da nateraju porotu da previdi ključno pitanje slobode govora i ignorišu dokaze koji su bili toliko ubedljivi da smo pobedili u Velikoj Britaniji“, rekla je ona, govoreći o svojoj prethodnoj pravnoj pobedi nad Depom u Britaniji 2020.

Ona na kraju poraz smatra gubitkom slobode govora, uprkos sopstvenoj presudi za dva miliona dolara u protivtužbi.

„Žao mi je što sam izgubila ovaj slučaj. Ali još sam tužnija što sam izgleda izgubila pravo koje sam mislila da imam kao Amerikanka – da govorim slobodno i otvoreno“, rekla je ona.

Džoni Dep, Foto: Steve Helber / AFP / Profimedia

Dep se, u međuvremenu, zahvalio na „izlivu ljubavi i podršci i dobroti iz celog sveta” u sopstvenoj izjavi, za koju je rekao da ga je „preplavila”.

„Nadam se da cje moja težnja da se istina kaže pomogla drugima, muškarcima ili ženama, koji su se našli u mojoj situaciji, i da oni koji ih podržavaju nikada ne odustaju. Takođe se nadam da će se sada pozicija vratiti na nevinost dok se ne dokaže krivica, kako na sudu, tako i u medijima“, dodao je on, piše DailyMail.

***

Bonus video: Paparaco lov na poznate

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram