Jutjub zvezda prevarila fanove, uzela im milione i pobegla iz zemlje

Foto:Screenshot/Instagram/nutty.suchataa

Nevino lice koje je prevarilo mnoge.

Tajlandska Jutjub zvezda koja je optužena da je prevarila hiljade svojih fanova za 46 miliona funti, u prevari u trgovini devizama, pobegla je iz zemlje, saopštila je policija.

Sučata Kongsupačak (30), koja ima više od 840.000 pretplatnika na Jutjubu, navodno je prevarila 6.000 svojih obožavalaca obećavajući im prinos od čak 35 odsto, ako ulože u kompaniju koja trguje valutama.

Kongsupačak, plesačica poznata pod pseudonimom ‘Nuti’, često je objavljivala fotografije na društvenim mrežama na kojima se vide luksuzni automobili, satovi i nekretnine za koje je tvrdila da ih je stekla trgovanjem valutama, saopštila je policija. Sve je to bila laž – 6.000 fanova nikada nije primilo obećani profit i umesto toga su prevareni.

Advokat koji zastupa desetine žrtava rekao je da je jedna osoba poslala 424.170 funti na bankovni račun jutjuberke.

Jutjub zvezda je u aprilu rekla fanovima da je izgubila sav novac koji su uložili zbog „greške u trgovanju“.

Veruje se da je Kongsupačak pobegla u Maleziju nakon što je tajlandski sud izdao nalog za njeno hapšenje pod optužbom za prevaru. Vatana Ketumpai, službenica tajlandskog Biroa za istraživanje sajber kriminala, rekla je za „Nation Thailand“: „Sučata je često objavljivala fotografije na društvenim mrežama na kojima je prikazivala svoje luksuzne automobile, satove, torbe i imovinu, tvrdeći da ih je stekla trgujući valutama.“

„Potom je pozvala svoje fanove i pratioce da ulažu u njenu kompaniju, uz garantovanje prinosa do 100 odsto. Investicije su se mogle izvršiti u gotovini ili putem fiducijarnog ugovora.“

Više od 100 žrtava se do sada javilo da podnesu žalbe protiv popoularne jutjuberke.

Investitori su ponudili nagradu od 117.753 funti svakome ko može da im pruži informacije o tome gde se Kongsupačak nalazi.

Zanimljivo je i to što je ona dva puta promenila ime. Ranije se zvala Lea Kongčak i Natamon Kongčak, prenosi „Nation Thailand„.

***

Bonus video: Čuvari plaže, nekad i sad

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram