Jelena Tinska je osvojila najveće frajere svog vremena – prvog je zatekla sa stjuardesom, drugi je bio 15 godina mlađa zabranjena ljubav

jelena tinska
Foto:Screenshot; Promo; E-Stock/smart art

Jelena Tinska je čuvena balerina, TV lice, članica kultne grupe Lokice. Bila je u ljubavi sa muškarcima za koje su govorili da su najlepši u Beogradu.

Jedna od pravih zvezda stare Jugoslavije bila je ona – glumica, balerina, voditeljka, kolumnistkinja, spisateljica, čuvena Lokica. Muškarci su u nju gledali bez daha, a ona je osvajala najveće beogradske frajere.

Jelena Tinska rođena je 1953. godine u Zemunu kao Jelena Petrović. Iz stidljive devojčice izrasla je u pravu ikonu. Cela Jugoslavija je znala za nju jer je igrala u Lokicama, čaršija je brujala o njenim ljubavima, o ona sama nije krila ni kad bi se zaljubila u oženjenog.

Prvi put se udala za Dragoslava Lutovca koji je bio njen prvi momak. Dobili su dve ćerke, ali brak je pukao posle samo par godina – Jelena je zavolela drugog.

Za njega i danas kažu da je najlepši muškarac koji je ikad hodao beogradskim asfaltom. Kasnije je Jelena za njega u svojoj knjizi kazala da je bio lep kao Apolon.

U pitanju je Goran Milošević iz grupe „Generacija 5“.

Zanimljivo je da je Jelena Gorana primetila kada joj je fotograf koji ju je snimao uz njene fotografije doneo i Goranove. Čim ih je videla, pitala je ko je lepotan sa gustom crnom kosom.

Tinska je odmah počela da traži njegov telefon, nazvala ga i predstavila se. Ali Goran nije poverovao da ga baš Tinska zove, pa je spustio slušalicu.

Bila je uporna. I onda su se konačno sreli. Zavoleli su se ludo odmah. I svi su odmah počeli da pričaju o njima. Bili su atrakcija gde god bi se pojavili.

Ali onda se desio skandal. Pričalo se da je Jelena u Goranovom krevetu zatekla drugu.

On je tvrdio da je nije prevario, pokušao je da objasni da je to bila stjuardesa koja je tu samo prespavala, da je to zapravo devojka njegovog druga, direktora aerodroma.

Ali Jelena nije poverovala. I osvetila mu se – bila je baš sa tim njegovim drugom čija je devojka prespavala u Goranovom krevetu.

Ubrzo je upoznala slikara Miću Uzelca. U julu se udala za njega iz inata Goranu, a već u avgustu razvela. Posle je opet bila sa Goranom, ali to nije potrajalo.

Kao trag njihove velike ljubavi ostala je kultna pesma „Ti samo budi dovoljno daleko“ koju joj je Goran posvetio.

Tu je i jedna poruka koju je Jelena pre nekoliko godina objavila.

„To je bila ljubav“, napisala je Jelena Tinska uz stare fotografije s Goranom.

Onda je u Jelenin život ušetao još jedan fatalni Beograđanin, glumac Igor Pervić. Ona je bila 15 godina starija od njega i njegovi roditelji su bili protiv njihove veze, naročito njegova majka, velika balerina.

Razveli su se posle samo četiri meseca. Igor je od mladosti imao velikih problema sa drogom, a umro je 2019. godine.

Jelena nije otišla na njegovu sahranu, ali se od njega oprostila pismom u kom je između ostalog kazala:

„Ako treba pamtiti, onda je naše upoznavanje bilo prava filmska priča. Bila sam na londonskom aerodromu Hitrou, u crnoj svilenoj haljinici Iv Sen Loran, čekala sam da čujem poziv za let. Nisam imala nikog, nikog bitnog u svom emotivnom životu i pomislila sam – eh što se sad ne pojavi neki princ, neko ko bi mi ukrao srce. Okrenula sam se i ugledala Igora. Stajao je, smeškao se i gledao me. Znala sam da je to Igor Pervić. Nismo se nikad upoznali, ali jednom sam prošla pored njegove kuće u Dositejevoj i videla ga kako nešto radi oko auta. U to vreme radila sam dve predstave sa njegovom majkom Lidijom Pilipenko i slušala mnoge priče o njemu, kako je lep, kako ga saleću devojke. I da, zaista, bio je više nego lep, prosto neodoljiv. Dakle, na tom londonskom aerodromu spontano smo počeli razgovor, ušli u avion, seli jedno pored drugog i Amor je odapeo svoju strelicu…

Nakon toga se više nismo razdvajali. Otišla sam kući tek da ostavim kofere kako bismo se našli veoma brzo. Ceo mesec je trajala ta idila… Bilo je kao u snu. Ali snovi ne traju dugo. Igor se, posle kratke pauze, vratio svom poroku, i malo-pomalo, Danteov pakao je postao naša stvarnost.

Ja nisam imala iskustva sa drogom. Nisam znala ništa o tome. I plašile su me sve te njegove promene raspoloženja. Sve te strahote koje su uzimale maha. U meduvremenu smo se venčali, a ubrzo i otputovali u London kod moje kćerke. Taj put otkrio je da lgor kog sam upoznala na aerodromu više nije postojao. Sve je bilo teže i dramatičnije. Pokušavala sam da odem, ali volela sam ga. I on mi nije dao da odem. Ako bih otišla, on je davao sve od sebe da me vrati. Obećavao je da će opet sve biti u redu, slao poruke, pisao pisma.

Ali kad vas taj đavo uzme pod svoje, nema vam spasa. A đavo zvani droga opet ga je zarobio, s njim je bio od njegove 13. godine. Taj kratki period posle lečenja bio je jedini u kome nije bilo tog davola. Tada smo se sreli i zaljubili. Kasnije je bilo sve gore i gore i, nažalost, ružno se završilo medu nama…

lgor je bio lep, talentovan, duhovit, šarmantan, obrazovan, pametan i nadasve nesrećan jer nije mogao da se otrgne iz kandži droge. Njegova smrt me je zapravo rastužila. I oprostila sam mu sve. Šteta je što je jedan život tako završen. Život čoveka kome je bog sve dao i koji je to izgubio. Mi smo se mnogo voleli i ružno rastali. Sada su ostale samo tuga i lepe uspomene.”

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram