Jedina žena koju je volelo Fredi Merkjuri: Ostavio joj je silno bogatstvo, ali i veliki zadatak

fredi merkjuri
Foto: Ilpo Musto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Najveća ljubav njegovog života.

Godine 1991., 24. novembra umro je Fredi Merkjuri, jedan od najboljih muzičara i pevača svih vremena.

Danas samo najverniji obožavaoci grupe Queen znaju da je Meri Ostin bila jedina žena koju je Fredi Merkjuri voleo. Uprkos njegovoj seksualnoj orijentaciji, ali i dugogodišnjoj turbuletnoj vezi s Džimom Hatonom pred kraj života on je  priznao da je Meri bila ljubav njegovog života.

Foto: Alan Davidson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ne čudi stoga što joj je u novembru 1991. godine ostavio polovinu svog bogatstva vrednog 75 miliona funti, uključujući i 20 miliona funti vrednu kuću u zapadnom Londonu, ali i jedan veliki zadatak.

Fredijeva poslednja želja bila je da bude kremiran, te da Meri pohrani njegove ostatke na tajnoj lokaciji koja neće biti nikada otkrivena.

Strahovao je da će obožavaoci oskrnaviti njegov grob ako poslednje počivalište bude otkriveno, pa je ona odradila taj zadatak s velikom ozbiljnošću.

Dve godine čuvala je njegovu urnu u svom domu, a potom se jednog dana iskrala iz doma uz laž da ide na tretman kod svoje kozmetičarke. Umesto toga uputila se u nepoznatom smeru i pohranila njegove ostatke na mestu koje do danas nije poznato ni njegovoj porodici. Meri je bila žena kojoj je Fredi bezrezervno verovao, piše Zadovoljna.hr.

Upoznali su se kad su bili vrlo mladi i bez prebijenog novčića – ona je imala 19, a Fredi je bio pet godina stariji i tek je počinjao svoju zvezdanu karijeru.

„Nikada nisam upoznala nikoga poput njega. Bio je pun samopouzdanja, ono što ja nikad nisam bila“, priznala je Meri.

Postala mu je najbolja prijateljica i ljubavnica, te su počeli zajedno da žive u skromnom jednosobnom stančiću. Godine 1973. u vreme izlaska debitantskog albuma grupe Queen, zaprosio ju je. Iako ju je smatrao svojom suprugom, nikada se nisu venčali.

Meri ga je pratila na turnejama, a ostala mu je velika podrška čak i kada joj je priznao svoju sklonost prema muškarcima.

Imao je mnogo prijatelja koji su bili uz njega samo zbog besplatnih ulaznica, besplatne hrane, besplatnog pića, besplatne droge i skupih darova, rekla je u jednom od retkih intervjua.

Ona smatra da joj je verovao jer je bila drugačija. Bila je jedna od retkih osoba koja ga je istinski volela, a zauzvrat nije tražila nikakvu materijalnu nadoknadu.

Baš zato bila je među retkima kojima je priznao da je HIV pozitivan neposredno nakon dijagnoze 1987. godine, ali i ona koja je držala njegovu ruku na smrtnoj postelji četiri godine kasnije.

Nakon Fredijeve smrti Meri Ostin je bila neutešna. Osmeh na lice mogli su da joj izmame samo njeni sinovi Ričard i Džejmi. Udala se i razvela dvaput jer niko nije mogao da popuni prazninu koju je Fredi ostavio u njenom srcu.

O ljubavi Fredija Merkjurija i Meri Ostin delimično govori i film „Bohemian Rhapsody“.

A šta je stvarno Meri osećala prema Frediju, pogledajte u videu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

***

BONUS VIDEO: