Iza hita Borisa Novkovića „Tamara“ krije se tužna ljubavna priča

Foto:printscreen/youtube

Tamara je zaista postojala.

Pesma „Tamara“ koju je Boris Novković snimio davne 1986. godine jedna je od njegovih najvećih hitova i najlepših balada.

Međutim, malo ko zna da se iza ove ljubavne balade koja je nastala kada je pevač imao svega 17 godina zapravo krije tužna ljubavna priča.

Iako su mnogi mislili da se ime Tamara sasvim slučajno našlo u pesmi, istina je drugačija. Tamara je zaista postojala. Ona je bila devojka u koju je Borisov drug bio smrtno zaljubljen, ali mu ljubav nije bila uzraćena.

Naime, kada je pisao tekst Boris je imao problem jer je tad pisao sve na engleskom. Pozvao je prijatelja koji mu je priskočio u pomoć.

„Setili smo se jednog druga koji je stvarno bio lud za jednom Tamarom. Svašta je izvodio zbog nje. Pao je sa motora zbog nje, pao je u školi, i na kraju mu ništa nije pomoglo „, otkrio je Boris Novković svojevremeno.

Boris je tada dodao da zna gde je sada Tamara i da ima troje dece.

Prema rečima pevača, prava Tamara se prepoznala u pesmi i nedugo nakon njenog izdavanja, na telefonskoj sekretarici je čuo njenu poruku, u kojoj mu je zahvalila što joj je posvetio pesmu.

Antonio Ahel/ATAImages

Kako je dalje naveo nije mu dosadilo da izvodi pesmu „Kuda idu izgubljene devojke“, kako je drugačiji naziv ove pesme, jer ima neku posebnu magiju. Ova numera je postala njegova lična karta, omladina je i dan-danas peva, iako neki od njih nisu ni bili u planu kada je pesma izašla.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram