Tragična ljubav Sonje Savić posle koje je počela da tone u ponor

sonja savić
Sonja Savić Foto:Vladislav Mitić

U 29. godini tragično je izgubila čoveka svog života.

Sonja Savić bila je srpska glumica i režiserka, jedna od najvećih zvezda jugoslovenske kinematografije osamdesetih godina prošlog veka.

Večita buntovnica sa stavovima koji su prkosili normama, ona je postala ikona svog vremena i simbol tihe pobune.

Sonja je kratko u ljubavi bila sa Srđanom Gojkovićem Giletom, frontmenom Električnog orgazma, koji joj je posvatio pesmu „Debela devojka“ jer se plašila da će se ugojiti. Ipak, Sonjina najveća ljubav je bio kompozitor i pijanista Vlajko Lalić, piše biografija.org.

Sonja je Vlajka upoznala sa samo 15 godina. On je bio i ostao njena najveća ljubav, čovek sa kojim je želela da provede ostatak života.

Ali sudbina je, nažalost, bila drugačija.

Sonja i Vlajko su bili zajedno do 19. avgusta 1989. godine kada se on utopio na jedrenju usled oluje. Nakon tog tragičnog događaja glumica je za sebe govorila da je udovica.

„Dok sam bila mlada, često sam zamišljala kako ću imati brak i porodicu sa čovekom koga beskrajno volim i kome ću se potpuno posvetiti. Imala sam veliku ljubav. Otkako je on otišao iz mog života, kada sam imala 29 godina, sebe smatram udovicom“, kazala je jednom prilikom Sonja.

Govorila je i da joj je pored smrti oca jedan od najtežih trenutaka u životu Vlajkov tragični kraj. Te 1990. godine njegov jedrenjak je uhvatila oluja kod obala Venecije i potonuo je. Nakon toga je Sonja bila dugo u depresiji.

Posle svega što se desilo ona je otišla u Sloveniju na 10 godina. Potom se vratila da snima filmove u Srbiji, ali usput je stizalo i sve više vesti o njenim problemima s drogom.

U septembru 2008. godine Sonja je umrla od prevelike doze opijata. Pronađena je u stanu koji je nasledila od roditelja. Dva dana kasnije je sahranjena u rodnom selu Donja Gorevnica kod Mrčajevaca.

Sonju Savić pamtićemo po ulogama u ostvarenjima „Živeti kao sav normalan svet“, „Una“, „Šećerna vodica“, „Davitelj protiv davitelja“, „Balkanski špijun“, „Čavka“, „Mi nismo anđeli“, „Vratiće se rode“, ali i kao čuvenu devojku iz grada iz spota za popularnu pesmu Miroslava Ilića.

BONUS VIDEO: Istorijat ljubljenja

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram