Ivana Vuković i Filip Đurić su nova glumačka opsesija: Iz istog su grada, studirali u istoj legendarnoj klasi, a odlično im znate i supružnike

Ivana Vuković Foto: Zorana Mandic/ATAImages

Ivana Vuković je već 17 godina u braku sa poznatim glumcem, dok je Filip Đurić zet jednog od najpoznatijih umetnika sa naših prostora.

Ivana Vuković i Filip Đurić su zajedno studirali glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesorke Jasne Đuričić, a danas dele vodeće role u filmu „Za danas toliko“, koji je domaća publika vrlo brzo zavolela.

Mnogi film upoređuju sa emocijom koju nam je budilo kultno ostvarenje „Lajanje na zvezde“, ali ovog puta je cela kampanja prožeta i pismima koja su poznati slali na adresu „Za danas toliko“. Među njima su Sergej Trifunović, koji je napisao: „Želim da te svi pogledaju jer si čaroban. Toliko, da sam se posle tebe oženio“, Vesna Trivalić je rekla: „Želim da ti napišem najlepše ljubavno pismo ali ne umem tako nežno, tako brižno i snažno kao ti“, a javili su se i Jovana Stojiljković, Milica Janevski, Gordan Kičić i reditelj Raša Andrić.

Sem suza, osmeha, simpatija i mnogobrojnih pohvala, filmu i glumcima nisu izostale ni nagrade, od kojih je jedna i za najbolju glumicu, koju je dobila Ivana Vuković za ulogu Višnje u ovom ostvarenju.

Predstaviljanje ekipe filma „Za danas toliko“ Foto: Dušan Milenković/ATAImages

Veći deo ekipe snimanje ovog filma je vratilo u rodni grad. Lokacije koje su poslužile za stvaranje ove magične priče nalaze se baš u Kragujevcu, gde su Ivana i Filip odrasli.

Njih dvoje, pored talenta, ljubavi prema umetnosti, zajedničke klase i istog mesta rođenja, povezuje i činjenica su oboje u skladnim brakovima koje čuvaju od očiju javnosti, iako su u pitanju poznati umetnici.

Ivana Vuković i Stefan Trifunović

Ivana Vuković Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ivana je već 17 godina u braku sa glumcem Stefanom Trifunovićem, koji se posebno istakao po ulozi inspektora Bobana u seriji „Močvara“, u kojoj glumi i Ivana. Njih dvoje dele i učešće u seriji „Jutro će promeniti sve“, a Stefana smo pratili i u ostvarenjima „Vreme smrti“, „Hitna pomoć“, „Moj jutarnji smeh“, „Kelti“ i drugim….

Stefan potiče iz umetničke porodice, što ga je navelo i da počne da se bavi glumom.

„Moj otac Miroslav je završio pozorišnu režiju na FDU, pa sam prvo uz njega zavoleo taj divni svet. Mnogi daroviti glumci su spremali prijemne ispite s njim, ja sam gledao kako rade, kako pripremaju monologe, kasnije sam ih gledao u pozorištu, serijama, filmovima. Posle na akademiji, kod mog profesora Borisa Isakovića, s kojim sam prvi put snimao u „Močvari“, krenuo sam putem profesionalnog glumca. Trudio sam se da učim u svakom projektu, da stičem samopouzdanje, da budem iskren prema sebi, da kažem, dobro, neke stvari treba još da naučiš, da budem strpljiv. Verujem da svaki glumac koji se trudi i uči, koji je nesiguran, koji sumnja, koji se plaši ima prostora da napreduje“, izjavio je jednom prilikom.

Ivana i Stefan su se upoznali kada je ona upisala Akademiju u Novom Sadu, a on završavao. Stefan se nedugo nakon toga preselio za Beograd, a njih dvoje su uspevali da održe vezu i uprkos razdaljini i obavezama.

Stefan Trifunović Foto: Antonio Ahel/ATAImages

„Veza sa Beogradom počela je na kraju druge godine, kada smo Dragana Dabović i ja dobile uloge u seriji „Na terapiji“. To mi je bila prva televizijska uloga, a kasnije sam igrala u filmu „Sestre“. Bila sam i na kastingu za predstavu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu „Nije smrt biciklo (da ti ga ukradu)“, ali sam ostala u komadima koje sam igrala u Novom Sadu, sve dok se nisu ugasili. Dugo sam bila na relaciji između Beograda i Novog Sada i zbog toga što je tu živeo moj dečko, sadašnji muž, koji je završio glumu u klasi Borisa Isakovića“, rekla je glumica za magazin Hello.

Par je nastavio da živi u Beogradu, a danas imaju i šestogodišnjeg sina Vuka.

Filip Đurić i Nina Šerbedžija

Filip Đurić Foto: PVJ/ATAImages

Filip Đurić je poznat po ulogama u ostvarenjima „Crna svadba“, „12 reči“, „Kljun“… On je 2020. godine dobio nagradu za najbolju ulogu na 55. Filmskim susretima u Nišu, kada je nagrađen od kolega Gran-prijem Naisa za bravuru u filmu „Moj jutarnji smeh“, prvom ostvarenju marka Đorđevića.

Đurić je prošle godine stao na ludi kamen, kada je oženio Ninu Šerbedžiju, najstariju ćerku čuvenog Radeta Šerbedžije.

Nina se takođe bavi umetnošću, oprobala se u glumi, ali se odlučila za režiju, kao i za teoriju filmske i pozorišne umetnosti. Radila je kao pisac na seriji „12 reči“, sarađivala je kao asistent produkcije tokon snimanja scena u Beogradu za ostvarenje „Ania“ u kojem glume čuveni Helen Miren i Kilijan Marfi.

AXELLE WOUSSEN / Bauer Griffin / Profimedia

Njih dvoje je spojio posao i ljubav prema filmu, a evo šta Nina kaže:

„Neki kažu da je glumac, ali on više voli da ga zovu gejmer. To mi je prvi dečko u životu. Pre pet godina na Brijunima je glumio u jednoj predstavi, ali spojili smo se tek prošle godine u decembru“, rekla je Nina za Gloriju 2019. godine, kada je na Brijunima došla na proslavu očevog 73. rođendana.

Njih dvoje su se venčali prošlog leta u Novom Sadu, a mnogi navode da je ovo bila jedna od najveselijih proslava.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram