Počela je Beogradska nedelja mode: Pogledajte kako je izgledalo veče koje je počelo gromkim aplauzom za Slađanu Milošević

Foto:Đorđe Tomić

Počeo je 53. Perwoll Fashion Week, koji su zvanično otvorili direktor i osnivač Beogradske nedelje mode, Nenad Radujević, i modne dizajnerke Nevena Ivanović i Ana Trošić Trajković, u prepunom Hangaru u Luci Beograd.

Ovogodišnja Nedelja mode u Beogradu započela je prisećanjem na nedavno preminulu princezu roka Slađanu Milošević.

„Večeras vas neću moliti za minut ćutanja, jer oko Slađane nikada nije bila tišina. Zamoliću vas za minut aplauza, za sve one aplauze koje nije dobila, a zaslužila je, za sve one naše aplauze koje nije čula ili za one koje nismo uspeli da joj uputimo jer smo ostali nemi od uzbuđenja koja nam je priređivala i u muzičkom i u modnom smislu“, rekao je Radujević pozvavši publiku da ustane i jednim minutom aplauza oda poslednji pozdrav i priznanje Aleksandri Slađani Milošević, princezi domaće rok scene.

Nakon toga Perwoll Fashion Week je otpočeo revijom NITI modnog dizajnera Igora Todorovića. U publici je bilo mnogo poznatih, među njima Ilda Šaulić, Duška Jovanić, Tatjana Vojtehovski, Dejan Lutkić, Snežana Dakić, Brankica Janković, Lena Bogdanović, Irena Mišović sa ćerkama, Ivon Jafali, Katarina Batuta, Vuk Vidor i mnogi drugi.

Modeli kolekcije NITI su izrađeni od brižljivo izabranih tkanina, na tragu ručnog tkanja i elemenata nacionalnog nasleđa. Kolekciju odlikuju i posebne grupe svila uz zanimljiva konstrukcijska rešenja koja su autorski pečat Ateljea Igor Todorović. Interesantna je činjenica da se na ovim modnim komadima radilo više od 460 sati.

Perwoll Fashion Week
Foto: Đorđe Tomić

*

Perwoll Fashion Week
Foto: Đorđe Tomić

*

Perwoll Fashion Week
Foto: Đorđe Tomić

U drugom delu večeri četiri mlada talenta su opravdala pruženu šansu da se predstave publici i započnu svoju profesionalnu karijeru na najznačajnijoj modnoj manifestaciji u regionu.

Samostalnom izložbom fotografija pod nazivom IGRA SVETLOM, predstavio nam se Pero Arsenijević, prošlogodišnji pobednik konkursa za najbolje mlade fotografe BFW Instashot. U ovoj igri svetlom i bojama uživaće svi posetioci 53. Perwoll Fashion Week-a, u foajeu u Hangaru Stage 1.

Na svojoj prvoj samostalnoj reviji predstavili su nam se pobednici prošlogodišnjeg konkursa Re:Think Fashion by Perwoll. Marija Olimp, Emilija Zdravković – AMELIE i Nikola Kojić – MOKUNA zablistali su kreativnošću i objasnili da konzumiranje mode treba da bude promišljeno i potvrdili svoju posvećenost REdizajnu, REcikliranju i REgeneraciji, kojom odeća dobija novu vrednost i značenje.

Prolećni 53. Perwoll Fashion Week je počeo sa porukom MaštAI! koju su sa video bima publici poslale mnoge poznate ličnosti.

Pogledajte za kakve autfite su se poznati odlučili na prvoj večeri Perwoll Fashion Week.

Snežana Dakić

Snežana Dakić/Beogradska nedelja mode
Antonio Ahel/ATAImages

Ilda Šaulić i Gordana Šaulić

Ilda Šaulić i Gordana Šaulić/Beogradska nedelja mode
Antonio Ahel/ATAImages

Jelena Drakulić i Tamara Paunović

Antonio Ahel/ATAImages

Duška Vučinić

Antonio Ahel/ATAImages

Dejan i Ljubinka Lutkić

Antonio Ahel/ATAImages

Irena Mišović, Iva Mišović, Katarina Mišović Šotra

Antonio Ahel/ATAImages

Duška Jovanić i Lena Bogdanović

Antonio Ahel/ATAImages

Adriana Čortan Simić

Antonio Ahel/ATAImages

Ana Štajdohar

Antonio Ahel/ATAImages

Suzana Perić

Suzana Perić/Beogradska nedelja mode
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram