Ida Prester za Zadovoljnu: Razbijmo tabue o bradavicama

Ida Prester Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Ida Prester je Dan bez brusa obeležila podsećanjem na fotke sa svog nastupa na Egzitu i "jednom prigodnom pričicom".

„Ovo ljeto nastupala sam na Exitu. Nastup je bio predivan, posvetili smo pjesmu borbi za lijek za cističnu fibrozu, izveli teško bolesnu Anu na stage. Divna energija, meni najdirljivije ikad. Međutim sljedeći dan me zaprepastio. Naslovnice skoro SVIH najjačih medija u Srbiji zanemarile su i nastup i poruku, vrištale su samo – o mojim grudima bez grudnjaka. Kakve su ti to grudi! Ničeg je nije sramota! Šok! Izgleda da je najveća sramota na Balkanu – imati bradavice“, prisetila se Ida.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Idaprester (@ida_prester)

„Začudili su me jako ti naslovi jer sam očekivala fokus na skroz nečem drugom. Neobično mi je da je na Balkanu ovakav način body shaminga još uvijek normalan i društveno prihvatljiv“, kaže Ida za Zadovoljnu.

„To je sasvim kriva poruka mladim djevojkama. Ženske grudi i bradavice su prirodna stvar. Mesec oktobar je mesec borbe protiv raka dojke. Razbijmo taj tabu. Grudi su deo našeg tela i moramo se brinuti da ostanu zdrave. Prema komentarima i šerovima mog posta vidim koliko je to ženama važno, koliko osećaju taj pritisak. A komentiralo je i puno muškaraca koji razumiju problem i razmišljaju u kakvom društvu žive“, ističe.

Prester je na Instagramu poslala i svoju poruku devojkama.

Pročitajte još:

„Djevojke, pogotovo vi mlade koje čitate – grudi nisu sramota!! Grudi su dio vašeg tijela! Velike, male, gole, obučene, obješene ili operirane – samo su vaše! Ne dopustite nikome da vas ponižava zbog njih. Jedino što je važno je da su zdrave, a ako nisu, da to hitno otkrijete i spasite si život! Doktori u kampanji za rano otkrivanje raka dojke mi kažu da im djevojke ne dolaze na preglede radi srama. Dođu prekasno, srce da ti pukne. Dosta je s time! Oslobodite grudi, zaboravite na kretenske komentare i javite se na pregled istog trena. Ne sutra. Danas. I živjele nam sve naše dojke, cice, sise i grudi“, poručila je.

***

Bonus video: Paparaco lov na poznate

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram