Holivudska prevara koja intrigira svet već 17 godina

Džud Lo
Foto: PacificCoastNews.com / Pacific coast news / Profimedia

Sijena Miler je posle 17 godina progovorila o poniženju koje je doživela kada je njen tadašnji izabranik Džud Lo prevario sa dadiljom.

U retkom intervjuu Sijena Miler se osvrnula na to kako se izborila sa emotivnim poniženjem koje nastalo tokom javnog skandala o varanju, tokom dvehiljaditih, ali izgleda da se njie osvrnula i na svoje parče kolača u celoj situaciji, a kako stvari stoje ni ona nije bila cvećka.

Ali, hajde prvo da premotamo film i da se prisetimo šta je to bilo 2004. godine.

Džud Lo i Sijena Miler su se upoznali 2003. godine na snimanju filma Alfi i ubrzo nakon toga su počeli da se viđaju, a već u decembru 2004. godine su se verili.

Važno je da napomenemo da ovo nije prva „javna“ veza glumca i da je u trenutku kad je upoznao Sijenu već bio u procesu razvoda od svoje prve žene Sejdi Frost sa kojom je imao troje dece.

Foto:Paolo Pirez / Newscom / Profimedia

Posle njegovog razvoda, Sijena i Džud su bili na dobrom putu da postanu novi omiljeni holivudski par, međutim sve je počelo da se ruši 2005. kada je u javnost procureo skandal o Džudovoj preljubi sa dadiljom.

Afera je prvobitno isplivala u javnost kada je dadilja dala svoj intervju Sandej Miroru u kome je pričala o aferi, a priložila je i svoj dnevnik u kom je sa mnogo detalja opisala šta se dešavalo.

U dnevniku je pisalo da ju je glumac zaveo u Nju Orleansu gde je snimao film, a odseli su u istom hotelu. Takođe je navela i da ih je jednom prilikom u krevetu zateklo dete Džuda i Sejdi i da je njegova bivša žena na taj način saznala za aferu.

Očekivano, nakon ove izjave dadilja Dejzi Vrajt je dobila otkaz, a nekoliko dana posle je Džud se javno izvinio Sijeni za sav bol koji joj je naneo.

Sijena je ovaj turbulentni period podnosila javno, a i dalje se ne libi od toga da pokaže javnosti kolika joj je emotivna šteta pričinjena aferom.

U trenutku kada je Džud dao izjavu javnog izvinjenja, ona je glumila u adaptaciji Šekspirove predstave Kako vam drago i u intervjuu koji je dala za Daily beast navodi da, je to najteža stvar koju je ikada morala da uradi.

„To je bio jedan od najizazovnijih trenutaka za koje se nadam da nikada više neću morati da doživim. Jer sa tako slomljenim srcem, ustati iz kreveta, a kamoli stajati pred 800 ljudi svake noći, je poslednja stvar koju želite da uradite“, priseća se ona.

„Bilo je zaista teško. A druga stvar je bila ta što je  to bilo na vrhuncu tog paparaco ludila, a u Londonu je vladala epidemija lošeg ponašanja. Znali su gde ću biti svake noći.“

foto: RICHARD YOUNG / Shutterstock Editorial / Profimedia

U istom intervjuu, Sijena je takođe otkrila da je poniženje zbog razlaza toliko uticalo na njeno mentalno zdravlje da je postojao čitav period od šest nedelja nakon što je Džudova afera razotkrivena, kog se ona apsolutno „ne seća“.

A izgleda da se ne seća ni svog udela u čitavom skandalu, pošto je tokom 2005. godine i ona navodno imala aferu sa kolegom glumcem Danijelom Krejgom (u to vreme je bila u vezi sa Džudom), međutim javnost je bila više zainteresovana za švrljanje njenog muža i preko ove informacije se nekako lako prešlo.

Sijena je aferu priznala tek 2014. ali i dalje tvrdi da je njena poruka Krejgu u kojoj kaže „volim te“, pogrešno protumačena od strane medija.

Uprkos haosu oko njihovog raskida i velikom skandalu koji ga je pratio, Sijena i Džud su se ipak pomirili 2009. godine i zajedno su ostali do 2011. Izgleda da je par ostao u dobrim odnosima pošto je Sijena 2016. godine izjavila za Porter magazin kako joj je, iako se ne viđaju često, i dalje izuzetno stalo do Džuda.

foto: Fame Pictures / Backgrid USA / Profimedia

Nažalot skandalima ovde nije kraj, Sijena se 2008. našla ponovo u ulozi druge žene, ovog puta sa glumcem i didžejom Baltazarom Getijem. Baltazar je za Independent priznao aferu sa Sijenom Miler koja se odvijala tokom 2008. godine dok je on i dalje bio u braku, međutim izjavio je kako je ta situacija samo ojačala njegov brak i odnos sa ženom koja mu je oprostila preljubu, nakon dve godine pauze u odnosu.

Sijena se ovih dana, u intervjuu za Elle, prisetila ovog turbulentnog perioda. Sada se iščekuje njena uloga prevarene žene u novoj Netfliksovoj drami Anatomija Skandala, u kojoj tumači lik Sofi Vajthaus, žene političara kojoj se svet prevrne naopačke kada na videlo ispliva skandal da je njen muž silovao ženu sa kojom je imao tajnu vezu.

Glumica je rekla da joj je ova uloga otvorila neke od starih rana, ali kako je sada u 40-im konačno pronašla svoju slobodu i prebrodila sva emotivna previranja u poslednjih dvadeset godina.

„Bio je to poznat teren, jer sam doživela neke stvari koje je i ona doživela. I osećanja su bila poznata“, rekla je Sijena, pre nego što je uporedila putovanje svog lika sa sopstvenim životnim iskustvom.

„Ali njen (Sofin) način suočavanja sa onim što joj se desilo je apsolutna suprotnost onome što je moj način. I tako, samo sam želela da vidim kakav bi osećaj bio reagovati drugačije na sličnu situaciju.”

foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Dalje je nastavila o tome kako je sigurno njena perspektiva za neke poprilično iznenađujuća uzimajući u obzir šta joj se desilo, ali da joj je lik pomogao da protumači svoju traumu na bolji način i da povrati samopouzdanje izgubljeno Džudovom prevarom.

„Znam da to zvuči čudno, jer biste pomislili da bi bilo veoma neprijatno da ponovo budete u toj situaciji“, rekla je Sijena. „Postoji nešto katarzično, pretpostavljam, u provođenju vremena u ružnom prostoru koji je poznat. I možda ga povratiti? Ne znam kakva je to psihologija. Ali postoji nešto gde možda možete zameniti ružno sećanje nečim drugim.”

foto: Imagespace / Alamy / Alamy / Profimedia

***

Bonus video: Dodela Gremi nagrada i poznati na crvenom tepihu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram