Hari bi da u zadnji čas izmeni memoare, ali njegova propast deluje neizbežno

princ hari
Foto: Zak Hussein / Sipa Press / Profimedia

"Potpuno je očajan"

Nakon vesti da princ Hari planira da objavi memoare, sada nam stiže informacija da on da tu svoju autobiografiju vrednu 40 miliona funti želi da prepravi u zadnji čas. Želja mu je navodno da pojedine delove ublaži jer nacija tuguje za kraljicom, a on se plaši da bi određeni detalji iz knjige prošli loše jer ih je pisao pre bakine smrti, a očigledno su oštri.

Zanimljivo je da su izdavači već tražili određene izmene nakon što je prvi nacrt ocenjen kao „previše osetljiv“ da bi se objavio.

Naime, memoari su već bili spremni za štampu za jesen, ali princ Hari je sada zatražio neke značajne izmene rukopisa. Njegov zahtev se može smatrati znakom da je spreman da zauzme pomirljiviji pristup ostatku kraljevske porodice, ali bi mogao da izazove probleme njegovim izdavačima.

„Hari bi da ublaži neke delove u svetlu kraljičine smrti, njene sahrane i njegovog oca Čarlsa koji je preuzeo tron. U knjizi ima detalja koji možda neće izgledati dobro ako izađu na videlo tako brzo nakon ovih događaja. On želi da se ponešto sad promeni. To nikako nije potpuno novo pisanje memoara, ali on očajnički želi da napravi promene. Međutim, možda je sad prekasno za to.“

Izvor iz izdavačke kuće otkriva da princ ima ograničen „prostor za migoljenje“, budući da mu je dat – sedmocifren avans.

Pritom, izdavačka kuća je već zahtevala prepravku nakon što je prvi nacrt ocenjen kao „previše pipav“ i previše se fokusirao na probleme mentalnog zdravlja, prenosi daily mail.

Sve ovo dolazi u trenutku kad stiže i još jedna nova knjiga, i to sa serijom eksplozivnih tvrdnji o Hariju i njegovoj supruzi Megan Markl.

Takođe, za sada se ne zna tačno da li princ novim izmenama u memoarima planira da se pozabavi i nekim od ovih svežih navoda.

BONUS VIDEO: Jelena Đoković: Šta me je privuklo konceptu svesnog roditeljstva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram