„Ona je narcisoidni sociopata“: Cure novi šok detalji iz knjige o Megan

megan markl
Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

„Samo je želela da zaradi novac“

Nova knjiga „Dvorjani: Skrivena moć iza krune“ autorke Valentine Lou otkriva da su pomoćnici Megan Markl nazvali „narcisoidnim sociopatom“, kao i da su Megan i Hari imali jako loš odnos prema osoblju. Neki od njih su sumnjali da je ona ostavila svoje kraljevske dužnosti jer je želela da zaradi novac.

Naime, knjiga koja je izazvala pravi svetski bum, opisuje loš odnos Saseksa sa njihovim osobljem. Navodi se da su u pitanju pristojni ljudi koji su verovali u Megan i učinili bi sve da pomognu paru da uspe. Međutim, navodi se da su pomoćnici poverovali i da je Meganin odlazak bio smišljen i da je jedna od njenih briga bila da li će moći da zaradi novac za sebe. Jedan bivši član osoblja rekao je autorki knjige:

„Želela je da bude odbijena jer je od prvog dana bila opsednuta tim narativom“, prenosi daily mail.

U knjizi se tvrdi da je osoblje postalo uvereno da je vojvotkinja želela da pokaže kako ju je institucija izneverila – i čak su smatrali da postoji ciničan motiv iza njene odluke da se požali šefovima ljudskih resursa, koji su saosećajno slušali, ali nisu ponudili pomoć.

„HR je tu da se bavi pitanjima zaposlenih, a ne članovima kraljevske porodice“, kaže se u knjizi.

„Megan je to verovatno znala, pa šta je tamo radila? Ostavljanje traga i dokaza bio bi ciničan odgovor.“

Navodi se i da su pomoćnici postali toliko razočarani da su počeli da sumnjaju da su čak i njene najočajnije molbe deo namerne strategije osmišljene da olakša svoj odlazak.

U knjizi se navodi: „Oni veruju da je htela da napravi teren tako da može da kaže – vidite kako me nisu podržali.

Pritom, bivši Harijevi i Meganini pomoćnici sebe su nazvali Klub onih koji su preživeli Sasekse. Među njima su bile Samanta Koen, koja je radila za Sasekse od njihovog venčanja u maju 2018. do kraja njihove turneje po Južnoj Africi u septembru 2019, Sara Lejtam, koja je bila zadužena za komunikacije, i pomoćnica sekretara za štampu Marni Gafni.

Neki od njih su sumnjali da je Megan na kraju jednostavno želela da zaradi – a jedini način na koji je to mogla da uradi je da ostavi svoj kraljevski život i vrati se u Ameriku. Deo problema, prema jednom izvoru, bio je u tome što su svi u palati bili previše ljubazni i uljudni.

Izvori tvrde da je gospođa Koen, koja je imala 17 godina iskustva u radu u palati, često govorila Edvardu Jangu, kraljičinom privatnom sekretaru, i Klajvu Aldertonu, Čarlsovom privatnom sekretaru, da ako sve krene naopako, palati treba dokaz da su pokazali brigu prema Hariju i Megan. To je bilo ključno.

Takođe, knjiga citira izvor koji kaže da je gospođa Koen bila „maltretirana“ i da ništa što je uradila nikada nije bilo dovoljno dobro za par.

Tvrdi se da je izvor jednom rekao: „Samanta Koen je uvek jasno isticala da je raditi za Megan i Hari bilo kao da radi za nekoliko tinejdžera. Bili su nemogući i doveli su je do krajnjih granica. Osećala se jadno.“

Na sve to, vojvotkinjini advokati su prošle godine negirali da je gospođica Koen bila maltretirana, rekavši da je par uvek bio zahvalan na njenoj podršci i posvećenosti.

BONUS VIDEO: Čuvari plaže, nekad i sad

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram