Harala je scenom devedesetih, zaludela Balkan duetom s Merlinom, a onda je umesto mikrofona uzela motiku u ruke

Foto: Printscreen/YouTube; Promo

Sećate li je se?

Ivana Banfić je devedesetih bila jedna od najpopularnijih pevačica na ovim prostorima i ceo region je pevao duetsku pesmu „Godinama“, koju je snimila sa Dinom Merlinom.

Osim provokativnim i upečatljivim stihovima, Ivana je dens muzičku scenu obeležila i neviđenom estetikom, originalnim vizualnim identitetom, a ni kritika javnosti nije je sprečila da dalje pomera granice.

Međutim, na vrhuncu karijere, iznenada i potpuno neočekivano se povukla iz javnosti. I nestala.

Stala je na ludi kamen sa menadžerom Robertom Magićem, sa kojim je bila u braku 12 godina. A onda je usledio težak period za nju, odala se alkoholizmu.

Ivana se odlučuje na dva puta – lečenje od zavisnosti i Indija, i reklo bi se da se sa oba puta vratila izlečena.

Indija je upotrebila svu svoju magiju, koja je na nju i te kako imala uticaj, pa se pevačica sa puta vratila preporođena.

„Tamo mi se desio lični rast – ta zemlja potpuno je srušila moj ego razmažene zvezde u koju sam se polako počela pretvarati – proputovanje Indijom spustilo me na Zemlju, shvatila sam da nisam ništa posebno, da nisam nikakva diva“, rekla je jednom prilikom za Jutarnji.hr i nastavila:

„Dobila sam i naučila toliko toga, prvenstveno, da se kroz život može i treba kročiti s osmehom na licu i pozitivnim stavom. Toga sam danas itekako svesna – ja, koja sam uvek otvoreno govorila o estetskim zahvatima, koja sam povećala grudi pa izvadila silikone, sad vlastitom telu samo mogu reći ‘oprosti mi zbog svega što sam ti radila’, uz zaključak da nešto slično više nikad ne bih ponovila. Kad prihvatiš vlastite negativnosti i mane, a izabereš put istine i imaš otvoreno srce puno ljubavi prema sebi i drugima, lakše je živeti bez straha“, zaključuje.

Boraveći u Indiji, donela je važnu odluku da postane vegan, o čemu je obavestila jednom prilikom svoje pratioce.

„U šetnjici i razgovoru s mladim bikonjom. Tu su kravice slobodne i žive u prirodi. Mirne su i mazne. Toliko su nežne i smirene. Totalno drugačije od onih naših nesretnih zatvorenih u štale. S pretužnim očima. Bila sam prisutna kada se jedan mladi par svađao i nešto je on vikao na nju.. jedna kravica se našla u blizini i blago je prišla mladiću gurnula ga od nje, kao da ga je upozorila da to ne radi. Par se nasmejao na to i svađa je prestala. Otišli su zagrljeni. Tu se u meni nešto prelomilo i odlučila sam da prestanem da jedem govedinu, svinjetinu i ostale sisare. Duboko mi se taj događaj dojmio, “ napisala je Ivana ispod fotografije.

A onda je upoznala čoveka svog života. U pitanju je producent jedne tv kuće Kruno Ladišić koji je u Indiji i zaprosio, a nakon toga su se i tajno venčali.

Želeli su da postanu roditelji, međutim ponovo je „život ošamario“ i doživela je spontani pobačaj.

„Bilo je tužno, bolno prihvaćanje svega toga, ali ja sam borac i prihvatila sam sve što se dogodilo. Isplakali smo se, otišli na hodočašće do Marije Bistrice. Pešačili smo 64 kilometra i tamo sam zapalila sveću za tu malu dušicu. U molitvi sam pronašla mir,“ rekla je svojevremeno Ivana za „Hello“.

Sreća je konačno stigla i rodio se sin Jan.

„Suočila sam se sa drugom trudnoćom, a potom i velikim strahom da se ne ponovi isti scenario. No, evo ga, hvala Bogu, živ je, zdrav, srećan i veseo. Srećna sam i zahvalna na tom velikom daru,“ ispričala je tada.

Svoj mir sa suprugom pronašla je u mestu koje se nalazi 11 km od Petrinje – Staroj Drenčini, gde se par pre nekoliko godina preselio. I sada uživaju u seoskom načinu života, međutim, muzike se nikako ne odriče.

„Želeli smo kao porodica promenu i da isprobamo drugačiji način života od urbanog stila života. Suprug i ja volimo prirodu i nekako nam je to spontano došlo. Krenuli smo u novu avanturu, život na selu. Preuređujemo staro seosko imanje i tamo živimo. Nije možda tako jednostavno i bajkovito kako se činilo“, rekla je pre nekoliko godina za hrvatske medije.

Pevačica sada mnogo vremena provodi u zelenilu, bavi se sakupljanjem bilja, pravljenjem kozmetike i poljoprivrednim radovima.

„S obzirom da sam trenutno bez estradnog posla i mogu pjevati samoj sebi ili preko neta, umjesto mikrofona uzela sam motiku u ruke i proizvodnja hrane je krenula. Na policama u dućanima je sve manje namirnica, treba prehraniti obitelj i dizati imunitet. Tako da sam danas sadila češnjak koji je preporučljiv za jačanje imuniteta u borbi protiv virusa. Budite pozitivni i vedro gledajte na sadašnjost Kada ste sretni onda ste i zdravi. Meditirajte i budite doma ovih dva tjedna. Ako imate mogućnosti posadite nešto, ako nemate njivu ili vrt, možete i u tegle na balkonu. Važno je da znamo da se možemo prehraniti i da nismo gladni. U prirodi ima puno biljaka koje su jestive.

Uživajte i gledajte na ovu situaciju kao da ste na velikom odmoru, zaslužili ste. Glavu gore i u napad samo pozitivno“, poručila je na Instagramu pre dve godine.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram