Glumice kojima su rekli da nisu dovoljno lepe za Holivud

glumice holivud lepota
Foto: Xavier Collin/Image Press Agency / The Mega Agency / Profimedia,Image Press Agency / Alamy / Alamy / Profimedia,Doug Peters / PA Images / Profimedia

Decenijama unazad žene govore o nejednakosti, mizoginiji i dvostrukim aršinima u Holivudu, ali izgleda da ih tek odskoro zaista neko čuje. Neke od njih - danas prave zvezde - progovorile su o pritiscima koje su trpele jer je trebalo da izgledaju onako kako neko kaže, da ispune nerealne standarde surove industrije. Ipak, snove im nisu srušili jer su bile hrabre.

Megan Markl

Megan Markl, koja se pokazala kao glumica, preduzetnica i humanista, suočavala se sa stalnim preprekama dok je pokušavala da pronađe sebe i da uspe kao glumica.

Zvezda serije Suits je za časopis Darling jednom kazala:

„Bila sam u ranim dvadesetim, pokušavajući da shvatim da li i koliko vredim u industriji koja vam sudi zbog svega što niste naspram svega što jeste.“

Megan je kazala kako u surovom svetu Holivuda nikad nisi dovoljno mršav, dovoljno lep, ali si i previše mršav i previše lep već sledećeg dana.

Sve se ipak promenilo kada je kasting direktor jednog dana konačno zaustavio Markl usred rečenice i kazao joj ono što je dugo čekala da čuje nakon toliko odbijanja: „Znajte da ste dovoljni“, prenosi Elle.com.

Selena Gomez

Selena Gomez je oduševila svoju publiku kada je priznala da joj stalno govore da nije dovoljno seksi ili da mora da se promeni da bi bila prihvaćena.

„Moram vam reći, stalno mi govore da nisam dovoljno seksi, da nisam dovoljno kul, ili da sam ovo uradila, bila bih prihvaćena. Zato bih da vam kažem jednu stvar – svako od vas je stvoren da bude ono što jeste. To je ono što je tako privlačno i lepo. Molim vas da to ne zaboravite, čak i kad postane teško“, kazala je ona na jednom nastupu.

Vinona Rajder

Holivudska zvezda je jednom prilikom priznala da su joj stalno savetovali da odustane od sna da postane glumica dok je bila mlađa jer nije izgledala kako treba, tj. nije bila „dovoljno lepa“.

„Sećam se jednog posebnog perioda. Bila sam usred audicije i usred rečenice kada je direktor kastinga rekao – slušaj, mala, ne bi trebalo da budeš glumica, nisi dovoljno lepa, trebalo bi da se vratiš odakle si došla i da ideš u školu. Nemaš ono što je potrebno“, prisetila se Vinona za časopis Interview.

Riz Viterspun

Oskarovka i zvezda ostvarenja Big Little Lies vodi svoju produkcijsku kompaniju kako bi podržala žene koje pokušavaju da se probiju u industriji u kojoj dominiraju muškarci.

Riz Viderspun Foto: Xavier Collin/Image Press Agency / The Mega Agency / Profimedia

Govoreći o tome kako su je odbili kada se prvi put okušala u Holivudu, glumica je za magazin You rekla:

„Morate da budete koncentrisani i čvrsti jer je potreban uporan karakter da biste se nosili sa odbacivanjem. Kada sam prvi put došla ovde u Los Anđeles, sve što sam čula je bilo – ne, ne, nedovoljno visok, nedovoljno lep, nedovoljno pametan. Ali nije me bilo briga za njihovo mišljenje. Tvrdoglava sam“, poručila je Riz.

Meril Strip

Strip danas možda jeste jedna od živih legendi Holivuda, ali nije joj bilo lako na tom putu do velike slave. Često su joj govorili da nije dovoljno privlačna da ostvari svoje ambiciozne planove.

Foto: 360b / Alamy / Alamy / Profimedia

Jednom prilikom Meril je govorila o vrlo neprijatnoj audiciji kada je imala 26 godina na koju ju ju je pozvao sin legendarnog producenta Dina De Laurentisa da bi igrala u očevom rimejku King Konga.

„Ušla sam i sin je sedeo tamo i bio je veoma uzbuđen što je doveo tu novu glumicu. Onda mu je otac rekao na italijanskom, ne znajući da ja znam italijanski – zašto si mi doveo ovu ružnu stvar. Bilo je to vrlo otrežnjujuće za mladu devojku poput mene“, rekla je ova višestruka oskarovka.

Kejt Vinslet

Još jedna oskarovka često je govorila o samopouzdanju i tome kako je odbijala da podlegne pritiscima Holivuda. Javno je pričala i o tome kako su joj zamerali da je previše krupna za Holivud.

„Kada sam imala 14 godina, učiteljica drame mi je rekla da će sve biti dobro ako se zadovoljim ulogama debele devojčice“, rekla je zvezda.

„Svaka mlada žena koju je nastavnik, prijatelj, čak i roditelj ikada sasekao, jednostavno ne treba da sluša ništa od toga jer sam to i ja uradila – nastavila sam i prevazišla sam svoje strahove i prebrodila nesigurnost.“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Joga lica za početnike