Glumci koje svi znamo, a ne znamo kako se zovu

Foto: JOHN NACION / INSTAR Images / Profimedia, Photo Image Press / SplashNews.com / Splash / Profimedia, Andrew H. Walker / Shutterstock Editorial / Profimedia, FayeS/AdMedia / Sipa Press / Profimedia

Neka lica su nam toliko urezana u pamćenje, jer smo ih više puta gledali u raznim serijama i filmovima - ali pojma nemamo imena tih ljudi. Uglavnom su tumačili sporedne likove, ništa manje maestralno nego kolege u glavnim ulogama, ali barem u Srbiji nisu postali toliko popularni da svi znaju kako se zovu. Napravili smo našu malu listu glumaca koje svi znamo - a možda ćemo im sada konačno zapamtiti imena.

Ukoliko već znate kako se ovi glumci zovu – svaka čast!

Ipak, čini nam se da nisu toliko poznati u našoj zemlji, u kojoj se rado gledaju filmovi i serije u kojima igraju.

Generacije koje su odrastale pre nego što je interner postao masovno dostupan, sa nestrpljenjem su čekali termin svoje omiljene serije – ili filma – na televiziji.

„Očajne domaćice“, „Ljudi s Menhetna“, „Treći kamen od Sunca“, „Mesto zločina“, „Dekster“, „Kako sam upoznao vašu majku“, „Čari“, „Reži me“… Svi smo ove serije svakodnevno gledali i zauvek zapamtili lica u njima.

A tu su i stari blokbasteri, koji se još uvek repriziraju na televiziji, i to redovno.

Umesto da nekome objašnjavate sa „znaš onaj“ probajte da zapamtite ova imena!

Džon Slejteri

Ovaj glumac nam je prvi pao na pamet – jer je ostvario veoma uspešnu karijeru na televiziji. Najupečatljiviji je u „Ljudima s Menhetna“, ali se pojavio i u serijama poput „Seks i grad“, „Vil i Grejs“, kao i „Red i zakon“. Zato nam je toliko poznat – a nepoznat.

Džon Litgov

Legendarni glumac je pokazao da se savršeno snalazi u potpuno različitim žanrovima. Smejali smo mu se u „Trećem kamenu od Sunca“, ali nas je jednako oduševio kao zastrašujući ubica Triniti u vrhunskoj četvrtoj sezoni „Dekstera“ – koja je među najboljim sadržajima na televiziji ikada?

Dženifer Kulidž

Ova fenomenalna glumica je više puta pokazala koliko je dobra komičarka. Upamtili smo je kao urnebesnu Stiflerovu mamu u serijalu „Američka pita“, a sećamo je se i iz „Pravne plavuše“, kao i serija „Reži me“ i „Život prema Džimu“.

Lisa Edelstajn

Da, ona je najveća ljubav omiljenog doktora Hausa. Ali, ljubitelji serija „za opuštanje mozga“ znaju je i u „Ženskom vodiču za razvod“, „Kaslu“ i „Ali Mekbil“. Zanimljivo je da je glumila u više od tri serije sa medicinskom tematikom.

Džulijan Mekman

Mogli bismo u pola noći da se setimo ovog glumca kao zgodnog demona Kola iz kultnih „Čari“. Milioni devojčica u Srbiji bile su zaljubljene u njega. A onda nas je šokirao kao hirurg u „Reži me“. Znamo ga i volimo, ali malo ko je zapamtio kako se zove….

Džon Krajer

Čarli Šin je holivudska veličina koju svako prepoznaje, dok njegovog kolegu iz „Dva i po muškarca“ svi znaju kao – „onog drugog“. Ali je bio u mnogim serijama koje su se vrtele po srpskim televizijama, poput „Mornaričkih istražitelja“ i „Mesta zločina“.

Lora Dern

Nedavno smo se podsetili koliko je sjajna glumica u „Nevinim lažima“ – ali smo je godinama pre toga gledali u raznim filmovima.  „Park iz doba Jure“ i „Divlji u srcu“ su najpoznatiji, ali uprkos tome ime ove talentovane glumice nam često izmiče.

Nil Mekdono

Ovog glumca čak i u Holivudu ne mogu da zapamte. Njegova karijera se sastoji iz niza raznovrsnih sporednih uloga, i na filmu i na TV-u. Uvek će ga prepoznati fanovi naučne fantastike – iz „Dosija X“, „Suvišnog izveštaja“, „Zvezdanih staza“… Gledajući njegovu filmografiju, izgleda kao da se u svojoj karijeri maksimalno zabavio – ali nije uspeo da se dočepa uloge zbog koje bi svi zauvek upamtili kako se zove.

Dejna Delejni

Najzad, jedna od mnogih glumaca koje ćemo zapamtiti iz „Očajnih domaćica“ – serije koju uvek možete da gledate, a da vam ne bude dosadno. Čak i kasnije sezone. Bila je jedan od mračnijih likova, a možda ste je uhvatili i kao detektivku u „Telu laži“. Sigurni smo da niste uhvatili i njeno ime – kao ni mnogih drugih likova iz „Domaćica“.

***

Bonus video: Robert de Niro – veliki glumac i oskarovac

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram