Gde su danas Elena i Sakis, grčke legende Evrovizije

Helena Paparizou i Sakis Rouvas Foto:EPA/SOEREN STACHE/EPA/URS FLUEELER

Oni su zapalili scenu Evrovizije, a hitovi koje su pevali se i danas rado slušaju.

Grčki melos je jako blizak muzičkim ukusima u Srbiji, zato ne čudi da naša nacija i dalje obožava pesme „Shake, shake“ i „My number one“, koje su proslavile Sakisa Ruvasa i Elenu Paparizu.

Generaciji koja je odrasla ranih dvehiljaditih su ovi energični hitovi najranije uspomene na Evroviziju, a od tada ovo muzičko takmičenje iz godine u godinu postaje sve popularnije.

Sakis Ruvas je učestovovao na Evroviziji 2004. godine, a Elena je pobedila 2005. godine i postala prva Grkinja koja je odnela pobedu na takmičenju. Gde su danas?

Elena danas ima 40 godina i još uvek se bavi muzikom. Rođena je u Švedskoj, a već u tinejdžerskim godinama je postala zvezda. Bila je deo grupe Antique, koja je nastupala na Evroviziji 2001. godine.

Paparizu je objavila 10 albuma, od kojih su svi platinasti i dvostruko platinasti. Takođe je objavila 52 radio singla i 58 muzičkih spotova. Sarađivala je sa velikim umetnicima međunarodne muzičke scene, kao i sa veoma zapaženim grčkim umetnicima.

Ove godine je proslavila 10 godina braka sa Andreasom Kapsalisom. Njega je upoznala preko zajedničkih prijatelja, nakon što joj je propao prvi brak s menadžerom Tonijem Mavridisom. I Andreas ima razvod iza sebe.

Paparizu je imenovana za prvu ambasadorku dobre volje Dečjeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) u Grčkoj.

Sakis danas ima 50 godina. Kao dete je pohađao časove baleta. Njegovi roditelji su imali pozorišno obrazovanje, a sa deset godina, Ruvas je glumio u svojoj prvoj pozorišnoj predstavi.

Ubrzo nakon toga je otkrio muziku. Inspirisan umetnicima kao što je Elvis Prisli, sam je učio da svira gitaru.

Rođen i odrastao na ostrvu Krf, Sakis Ruvas je svoju muzičku karijeru započeo 1991. godine na Solunskom festivalu pesme. Od tada je stalno u vrhu grčke muzičke scene. Takođe je predstavljao Grčku na Pesmi Evrovizije 2009. u Rusiji sa pesmom „This Is Our Night“.

U julu 2017, Sakis Ruvas se oženio Katijom Ziguli. Zajedno imaju četvoro dece. U decembru je bio u centru skandala, kada je otkriveno da je dobio 217.000 evra za novogodišnji koncert bez publike, u trajanju od 17 minuta, koji su mu platile gradske vlasti u Atini.

***

Bonus video: Evrovizija nekad i sad

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram