Gde su danas 4 omiljene beogradske buntovnice: 20 godina kasnije jedna od njih ima osmoro dece

Foto: Zoran Lončarević; Antonio Ahel/ATAImages; Instagram/niki.maraya

Žene koje inspirišu.

Pre dvadesetak godina, Beogradom su harale četiri devojke, koje su svojim, za mnoge, kontraverznim ponašanjem, privlačile pažnju i punile stranice domaćih tabloida. One su bile urbane Beograđanke koje su rušile sva pravila i svojom neposrednošću osvojile srca mnogih.

Svima je neverovatno kako su se Ana Mihajlovski, Marijana Mićić, Una Senić i Marija Nikitović transformisale i od neukrotivih buntovnica postale uspešne žene posvećene porodici.

Njihova moć leži upravo u tome – svojim primerom su pokazale da svaka od nas može, u bilo kom trenutku, da promeni svoj put i postane najbolja verzija sebe, uprkos svim društvenim uslovljavanjima.

Jednostavan život – Ana Mihajlovski i Marijana Mićić

Verovatno najpoznatiji televizijski duo koji je svojim humorom i prirodnošću osvojio gledaoce. Ana i Marijana su bile deo rijalitija „Jednostavan život“, gde su bile gradske devojke koje se ne snalaze baš najbolje na selu.

„Zamisao je bila da taj projekat rade dve devojke, cice koje nikad u životu nisu provirile iz grada, a Ana i ja smo letnje raspuste provodile kod rodbine na selu, pa nam, zapravo, ništa nije bilo strašno. Sećam se da smo jednog dana išle na njivu, pa smo se presvukle u šorts i patike, a reditelj nas je vratio da navučemo suknje i štikle. Takav je bio koncept emisije“, objasnila je svojevremeno Marijana.

Kako je ona istakla, publika nije razumela da je reč o koncepciji emisije, već su verovali da su Ana i ona same pravile takve greške u koracima.

„Gledaoci to nisu znali i mislili su da smo glupače, međutim, takva je bila tema i bez takvih ispada ne bi imalo smisla. Možda je kasting bio pogrešan, ali nam je bilo zabavno, kao i publici koja je to pratila. To je bilo toliko nevino u odnosu na ono što se danas plasira“, istakla je ona.

Njih dve od tada žive totalno drugačije živote.

Marijana je imala brojne poslovne angažmane, kako na televiziji tako i u serijama i filmovima.

Marijana Mićić Foto: Zoran Lončarević

Takođe je veoma posvećena porodičnom životu – trenutno suprug i ona očekuju drugo dete.

Marijana Mićić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Marijana se svojevremeno osvrnula na prethodne godine i rekla da joj pomalo nedostaju.

„Nedavno sam na Jutjubu pronašla moju prvu emisiju ‘Bunga banga re’ i gledala sam je do iznemoglosti. Imala sam samo 20 godina i, evo, i sada mi se na licu pojavljuje osmeh dok razmišljam o tome. Nisam očekivala takav izliv emocija. To su bila divna vremena i mislim da sam imala jedan lep i zdrav početak. Dosta stvari se u međuvremenu promenilo. Kada pričamo o televiziji i pozorištu, više mi je prijalo to vreme. Zakačila sam onaj poslednji trenutak, kada na televiziji nije mogao da se pojavi baš svako i kada su intervjui uglavnom bili vezani za ono čime se bavite. Sve mi to pomalo nedostaje.“

Ana se takođe vinula u zvezde i postala prepoznatljivo TV lice.

Ana Mihajlovski Foto: Zoran Lončarević

Vodila je mnoge emisije zabavnog karaktera koje su bile prekretnica za televiziju u Srbiji. Od “Velikog brata”, prvog rijalitija kod nas, preko takmičenja “Ja imam talenat”, “X Faktor”, “Operacija trijumf”.

Ana Mihajlovski Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Vodila je i festival “Sunčane skale” u Herceg Novom, učestvovala u emisiji “Tvoje lice zvuči poznato“, a poslednji angažman je imala u jutarnjem programu TV Nova. Trenutno vodi novi dm podcast.

Ana ima čak troje dece i jako je posvećena porodici. U poslednje vreme ona je postala i aktivistkinja, koja na društvenim mrežama govori o raznim lokalnim problemima koji se tiču našeg društva. Njen aktivizam joj je doneo veliku popularnost, pa mnogi mediji redovno prenose njene komentare kada su aktuelne teme u pitanju.

Bičarke na travi – Una Senić i Marija Nikitović

Bičarke na travi je bio ženski srpski hip hop sastav koji je postojao u periodu od 2002. do 2006. Činile su ga Una Senić i Marija Jelić, sada Nikitović. Kada su se pojavile važile su za skandalozne devojke jer su teme njihovih pesama uglavnom bile vezane za seks, alkohol i lake droge.

Njihovi provokativni tekstovi brzo su postali popularni među mlađom publikom i njihova popularnost je sve više rasla. Nastupale su solo, sa grupama Bed Кopi i Prti Bee Gee, čak su nastupale i na festivalu Exit, a 2003. gostovale su u TV emisiji Кulturni nokaut, gde su njihovi tekstovi naišli na delimičnu kritiku pojedinih javnih ličnosti koje nisu razumele poentu teksta i muzike Bičarki. Grupa je postojala do 2006, kada su se razišle i počele solo karijere. Prema Uninim rečima, njih dve su se jedva iščupale.

„Mislim da smo se nas dve izvukle u poslednjem trenutku, Marija tako što je krenula da rađa decu, a ja sam pobegla od svega toga“, izjavila je ona svojevremeno,

Marija je nastavila da se bavi muzikom još izvesno vreme, međutim, zbog porodičnih obaveza se skoro potpuno povukla sa scene. Ona živi u desetočlanoj porodici i rodila je osmoro dece.

Marija Nikitović Foto: Instagram/niki.maraya

Jednom prilikom otkrila da je želela petoro dece, ali se taj broj neočekivano povećao.

„Svaka trudnoća mi je neopisiva radost“, istakla je tada pevačica.

Desetočlana porodica Nikitović živi u stanu na Novom Beogradu, a ona je otkrila da svako od njih ima zaduženja.

„Najstarija ćerka kuva i mnogo mi pomaže u tome. Neko od starije dece ide u nabavku sa spiskom dok sam ja u kuhinji, a bebe spavaju. Za ručak se trudim da postoji red, da smo svi okupljeni i jedemo. Nekada doručak može da bude problem jer ne žele svi da jedu istu hranu, desi se da krenu da traže svi različito“, ispričala je prošle godine Marija.

Una je takođe preokrenula svoj život i prošla neverovatan put ali , prema njenim rečima, i dalje ima istu energiju.

Una Senić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

„Pa to je ista energija, samo što je nekad ta energija išla nekontrolisano i stihijski, onako kako mi se šta nudilo u životu, a sad sam konačno uspela da prepoznam, upakujem i naučim nekako da vozim ja nju a ne ona mene. Zapravo, učim i dalje. Nekad je ta energija protiv mene i ukoliko je ne kontrolišem, zna da bude jako destruktivna, zbog čega sam u mnogim situacijama bila sama sebi najveći neprijatelj. A kad naučiš da je voziš, mnogo je dobro, kad osetiš snagu svoje energije koju ti zajašeš i ne može ništa da te izbaci iz sedla, tako mi se sad čini. Ali život nosi različite faze, i svetlo i tamu, ko zna šta će biti sutra. Volela bih da ostanem na tom putu, da znam šta radim i da kontrolišem ono što radim“, rekla je ona u intervjuu za 42magazin.

Una Senić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Una se svojevremeno osvrnula na to kako je shvatila da više ne može da bude „ta mala buntovnica“ i kako su je zapravo spasile urođene vrednosti koje je pokupila iz kuće.

„To je život, shvatiš u jednom trenutku da više nisi ta mala buntovnica, da ne možeš sve sirovo da saspeš nekome u facu. Mi smo bile na ivici, mada, iz ove perspektive, a u odnosu na današnje klince, bile smo ko bubice. Možda zvučim ko neka baba, ali jeste tako. A tada je bilo prilično rizično i ta cela ekipa oko SKC radija, Moskri je izgubio život, sve je bilo zezanje, ali uvek na ivici žileta. I neki su tu ivicu, nažalost, prešli. Pogledala sam se u ogledalo i videla da mnogo energije trošim ni na šta. Mislim da je tu važno šta nosiš iz kuće, jer se na kraju vraćamo na to kakve ti vrednosti usade roditelji. Koliko god da si kao buntovnik išao đonom protiv njih i nisi mogao da ih skapiraš, pa radiš neke stvari njima u inat… Mojoj mami su Bičarke posle svega što sam joj priredila bile kao: ‘Sine, dođi da pratim tu tvoju umetnost!’ Onda obrneš krug, sedneš sa mamom i tatom, izanaliziraš sve lagano i shvatiš da vrednosti koje pokupiš u kući umnogome određuju šta ćeš da uradiš, one te ili spasu ili unište.

***

Bonus video: Žena ženi nije vuk

Oglas se završava za 5s

Jelisaveta Miletić: Žena ženi nije vuk, mi nismo jedna drugoj konkurencija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram