Ko je Srpkinja iz visokog društva čija se kompanija upravo našla na listi 100 najuticajnijih na svetu

Foto:Shutterstock/Privatna arhiva

Njena firma se našla u društvu velikih kompanija poput Skimsa, Tiktoka, Diznija...

U najnovijem broju „Time“ magazina, među 100 najuticajnijih kompanija nalazi se i „Happiest Baby“, čija je osnivačica jedna od najuspešnijih žena sa naših prostora – Nina Monte Karp.

Nina je zajedno sa svojim suprugom razvila SNOO, kolevku koja sprečava sindrom iznenadne smrti novorođenčeta.

Ovaj proizvod upravo je dobio FDA odobrenje u Americi, a među brojnim poznatim ličnostima koje preporučuju SNOO, osim Ilona Maska, jesu i Serena Vilijams, Džesika Bil i mnogi drugi.

Foto: Ari Perilstein / Getty images / Profimedia

Ova specijalna kolevka je inače prvi i jedini uređaj koji je odobrila Američka uprava za hranu i lekove zbog toga što bebama omogućava da spavaju bezbedno na leđima i ujedno ih ljulja i umiruje.

Kako je Nina rekla u jednom intervjuu, SNOO je prva umrežena pametna kolevka u svetu koja je više virtuelni robot-dadilja, koja pomaže roditeljima 24 sata dnevno, ljulja i šuška bebu cele noći i dana, dodajući dva sata i bebinom i roditeljskom spavanju. Plus, kada beba plače, automatski reaguje potpuno istim tipom pokreta i zvukom koji se nalazi u maminoj materici, a koje takođe koriste i iskusne dadilje, što umiruje plakanje za nekoliko sekundi.

Taj njen projekat je toliko popularan da u njega investiraju i holivudske zverke poput Leonarda Dikaprija i Skarlet Johanson, a rado ga koriste mnogi – od evropskih kraljevskih porodica do zvezda kao što su Bijonse, Kejt Hadson, ali i mame i tate koji nisu među slavnima.

Inače, Nina Monte Karp se pre četiri decenije odselila u Ameriku.

U međuvremenu je postala producentkinja, rediteljka, aktivistkinja za zaštitu životne sredine. Ona je suosnivačica i viša potpredsednica kompanije Happiest Babi, Inc.

Nalazi se i u odboru kompanije Healthy Child Healthy World – nacionalne ekološke neprofitne organizacije posvećene zaštiti dece od hemijskih i drugih pretnji iz okruženja i promovisanju bezbednijeg, zdravijeg okruženja.

Takođe je potpredsednica fonda Dečje bolnice u Los Anđelesu koji se bavi tinejdžerima beskućnicima, a aktivna je i u podršci ženama s rakom dojke.

***

Bonus video: Žena ženi nije vuk

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram