Gde je nestala najpoznatija misica Jugoslavije

Miss
Foto: Topham Picturepoint / Topfoto / Profimedia

Zvali su je ženom sa hiljadu lica.

Biljana Ristić bila je mis Jugoslavije 1972. godine, a ako ste zaboravili ušla je čak i u polufinale izbora za mis sveta.

Biljana Ristić Foto:Zoran Lončarević

Mnogi je pamte po brojnim imitacijama i šou programima. Često je znala da promeni boju kose, uvek je bila doterana, živela je u raznim delovima sveta.

Zvali su je ženom sa hiljadu lica, a ta titula donela joj je sedamdesetih i osamdesetih godina nastupe u brojnim jugoslavenskim zabavnim emisijama. Osim lepote, kao ćerka jugoslovenskog diplomate, Biljana je imala i sjajno obrazovanje, školovala se u Njujorku, diplomirala je filologiju i u mladosti je živela pravi holivudski život.

U jeku uspešne TV karijere udala se za tada najmoćnijeg čoveka TV Beograd i YU medija – Dušana Mitevića sa kojim je dobila sina Adama.

Davne 1972. godine kada je imala 22 godine postala je mis Jugoslavije, a ova lenta joj je omogućila da upozna glamurozni život.

„Pobedila sam, a svaka je bila lepša od mene. Imala sam više sreće nego pameti. Pomogao mi je moj engleski, a imala sam i to zvrkasto, mangupsko u sebi i neki šarm. Veliki aplauz sam dobila u Londonu, na izboru za mis sveta, a i tamo su mi sve bile lepše od mene. Bila sam među prvih 15, šarmirala sam žiri u kome je bio i glumac Piter Selers“, rekla je Biljana jednom prilikom.

Biljana se od tada dosta pojavljivala u javnosti, što na malik ekranima, što na raznima proslavama.

A onda je ubrzo upoznala Dušana Matevića sa kojom je uplovila u brak.

„Zvali su nas u šali lepotica i zver. Bili smo u braku 24 godine i jako sam volela Dušana. Bio je divan čovek i najpametniji muškarac na svetu. Bio je obrazovan, harizmatičan, pravi džentlmen s autentičnim duhom i šarmom. Nema takvih“, ispričala je Biljana.

Biljana Ristić Foto:Zoran Lončarević

Zbog situacije koja je 1999. godine vladala na prostoru bivše Jugoslavije, odlučili su da spakuju kofere i napuste Srbiju. Otišli su u Budimpeštu. Po povratku Biljana je u medijima ispričala da su morali da odu jer su im pretili da će im oteti sina. Kako bi ga zaštitili, napustili su Beograd, a svega 10 meseci kasnije Dušan je preminuo.

Biljana je nastavila život u Budimpešti i borila se sama sa svojim sinom. Danas živi na relaciji Beograd – Budimpešta, a sin Adam je uspešan fotograf i reditelj.

***

BONUS VIDEO: Modni trikovi koje možemo da ukrademo sa Nedelje mode u Parizu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram