Gde je danas lepa Indija, unuka princeze Jelisavete Karađorđević

indija oksenberg
Foto: Instagram/indiaoxenberg

Suočila se sa ogromnim izazovom.

Indija Oksenberg (31) američka je glumica i producentkinja dokumentarnih filmova. Na ovim prostorima ona je prvenstveno poznata kao unuka princeze Jelisavete Karađorđević.

Isprva ništa nije slutilo da će se Indija u životu suočiti sa ogromnim izazovima. U svet glume je ušla još kao devojčica, i to manjim ulogama u filmskim i televizijskim projektima u kojima su učestvovali njena majka Katarina Oksenberg i tadašnji očuh Kasper Van Din. Međutim onda je 2011. Indija upala u kandže sekte NXIVM.

Nakon što je napustila koledž posle samo godinu dana, Indija je sa majkom – po preporuci kućnih prijatelja – krenula na kurs preduzetništva za samopomoć, za koji se ispostavilo da ga je organizovala sekta NXIVM. Ipak, Katarina je ubrzo napustila kurs, dok je Indija nastavila.

U januaru 2015, nakon pet godina u programu, Indiji se obratila Alison Mak, glumica iz serije „Smallville“, s pozivom da se pridruži tajnom sestrinstvu pod nazivom „Dominus Obsekuious Sororium“ (DOS). Kroz ovaj program Mak je postala mentorka Indiji.

Pročitajte još:

Indija je dobila instrukcije da dobavi lične porodične tajne i pozira naga na fotografijama. Alison joj je ograničila količinu hrane na samo 500 kalorija dnevno, tražila da joj kuva i čisti i sasvim se povinuje dok je živela sa njom u državi Njujork.

Indija nije znala da je zapravo pripremaju da postane seksualna robinja osnivaču sekte NXIVM i vođi DOS-a, Kitu Ranijeru.

Kraj torture je počeo da se nazire 2017. godine kada je majka Katarina u želji da pomogne ćerki javno razotkrila Kita Ranijera i njegov kult. Ona je uspela da prikupi silnu dokumentaciju, te se sledeće godine sastala sa tužiocima, što je pomoglo u istrazi protiv njega i dovelo do njegovog hapšenja u martu 2018. Proglašen je krivim, a kasnije te godine je osuđen na doživotnu kaznu.

Svoje mračno iskustvo o sekti Indija je podelila je u dokumentarcu „Seduced: Inside the NXIVM Cult“ koji je šokirao javnost.

Iste godine kada je Ranijer uhapšen Indija je upoznala Patrika D’Injacija, kuvara, u jednom restoranu u Njujorku. Verili su se u oktobru 2019. i venčali u decembru 2020. godine. Danas žive u Los Anđelesu. Kako se vidi na fotografijama koje Indija deli na Instagramu, deluju vrlo srećno.

Ipak, njen oporavak je bio dug.

„Plan mi je da uzmem odmor, isključim svu tehnologiju i sa verenikom odem na putovanje. Nameravamo da se venčamo, da, želim da se udam i postanem majka. Moj verenik je sjajan čovek. Mnogo mi je pomogao. Ne osuđuje me, niti mu smeta moja prošlost. Okrenut je isključivo budućnosti”, istakla je Indija ranije.

BONUS VIDEO: Jutarnja šetnja kroz Oplenac sa princezom Ljubicom Karađorđević

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram