Gde je danas balerina Lidija Novaković s kojom je Ivan Bosiljčić bio u tajnoj ljubavi kad je raskinuo s Jelenom

Ivan Bosiljčić i Lidija Novaković Foto:Screenshot/Instagramivanbosiljcicofficial/lidijanovakovic_

Zaoboravljena romansa.

Poznati glumac Ivan Bosiljčić i pevačica Jelena Tomašević uživaju u braku više od deceniju, a kruna njihove ljubavi je ćerka Nina.

Iako važe za jedan od najskladnijih parova na javnoj sceni, malo ko se seća da su njih dvoje pre braka imali pauzu u vezi i da je tek nakon obnovljene romanse pala romantična veridba u Parizu, a zatim i venčanje u avgustu 2011. godine u Crkvi Svete Trojice u Gornjem Milanovcu.

„Desilo se to pre više od 10 godina. Ivan i ja smo se zabavljali i pod pritiskom medija smo se razišli. Svako je imao neku svoju priču, svoje mišljenje na to – treba ili ne treba. Sad, iz ove perspektive, shvatam da nismo umeli sa tim da se nosimo, da smo mogli kroz sve to da prođemo mnogo elegantnije, ali tada to jednostavno nismo znali“, otkrila je Jelena svojevremeno.

Dok je njihova romansa bila na ledu, glumac je prema pisanju medija bio u tajnoj vezi sa balerinom Lidijom Novaković. Retko ko se toga seća.

U to vreme glumac je bio zvezda serije „Ranjeni orao“ sa balerinom ga je spojio mjuzikl „Cigani lete u nebo“, u kome je igrao glavnog junaka, dok je Lidija bila deo baletske postavke.

Zajedno su bili nekoliko meseci, a nakon raskida, glumac se vratio u zagrljaj pevačice.

Ivanova nekadašnja izabranica je iz Pančeva, gde je završila je srednju baletsku školu “Lujo Davičo” u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu za kulturu i medije na Megatrend Univerzitetu u Beogradu. Stalni je član baletskog ansambla Pozorišta na Terazijama od 2018. godine. Pohađala je brojne seminare i master klasove u zemlji i inostranstvu, a bila je stipendista američke škole Jacob’s Pillow (2014).

Tokom svog školovanja osvajala je razne nagrade među kojima su prva nagrada na 48. Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije, treća nagrada na Republičkom takmičenju baletskih škola Srbije, čak četiri puta je osvajala drugo mesto na školskom takmičenju. Jula, 2006. godine, pohađala je Internacionalnu baletsku akademiju u Varni, a dve godine kasnije je učestvovala na takmičenju u Rimu, i tom prilikom, pohađala master klasove.

Tokom svog višegodišnjeg iskustva, imala je, kako je sama istakla u intervju za 013info, privilegiju da uživa u mnogim predstavama u kojima je igrala. Posebno zadovoljstvo joj predstavljaju „Čikago”, „Producenti”, „Mama Mia”.

Kada govori o dodatnom usavršavanju i saradnji koju je ostvarila s velikim umetnicima, Lidija posebno izdvaja Četa Vokera, brodvejskog koreografa.

„On me je na jednoj od audicija u Srbiji izabrao i pozvao da učestvujem u letnjoj akademiji u Americi. Ovaj vid usavršavanja je jedinstven i originalan, odvija se samo u okviru umetničke škole „Jacob’s Pillow”, a postignuti rezultati tokom rada prezentuju se na sceni u okviru festivala igre. Saradnja s njim je izuzetno obogatila moje igračko iskustvo. Pored toga, imala sam sjajnu priliku da kasnije nastavim usavršavanje u Njujorku u „Broadwey dance” centru i „Alvin Ailey” teatru“, istakla je.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram