Fenomen Blum: Najpoznatiji dečak u Hrvatskoj čiji se svaki korak prati opsesivno

maja šuput bloom
Foto: Instagram/majasuput

Zašto je mali Blum tako popularan?

Hrvatski, ali i domaći mediji malo-malo pišu o pevačici Maji Šuput.

Čini se ipak da ona u poslednje vreme nije toliko popularna zbog pevanja već zbog – svog deteta. Njen sin je trenutno najpoznatiji dečak u Hrvatskoj i mediji gotovo svakodnevno prate svaki njegov potez.

Ovo su samo neki od naslova koji su poslednjih meseci osvanuli u hrvatskim medijima:

Maja objavila nove Bloomove fotke, nekima je zasmetao detalj na dječaku

Maja pokazala najnoviju avanturu preslatkog Blooma, a uskoro ga čeka važan događaj

Majin Bloom proslavio je drugi rođendan u Dubaiju, ponosna mama objavila je snimke i nije se obazirala na prethodne kritike!

Bloom Tatarinov: Preslatki video za drugi rođendan koji je objavila mama Maja Šuput

Dan nakon rođendan u Dubaiju, Maja pokazala sretnog Blooma na omiljenom mjestu

Maja pokazala što je Bloom dobio za rođendan, ali i dio njegove sobe

Pogledajte preslatke fotografije malenog Blooma i tate Nenada, Maja im se potrudila nabaviti isti odjevni predmet!

Šuput pokazala kako preslatki Bloom prvi put uživa u zimskim radostima: „Živi bolje nego ministar!“

Mali Bloom se raspametio na bajkovitoj pješčanoj plaži

Maju Šuput oduševio Bloomov potez: ‘Danas sam doživjela da moje dijete napravi ovo…‘

Šuput otkrila što joj je Bloom priredio u Beogradu i poručila mužu: ‘Na tebe je, ne na mene!‘

Šuput pokazala noge u haljini s opakim prorezom, ali svi pričaju o Bloomovoj frizuri: „Mogla bih ga neprestano gledati“

Zašto je ovaj mališan tako zanimljiv javnosti?

Prvo, njegova poznata mama ga je rodila posle 40. godine i on je njeno prvo dete. I čim ga je donela na svet, ona mu je „stavila“ reči u usta i uvela ga u svet društvenih mreža.

„Mama i tata su mi presrećni, stalno nešto guguću i pevaju, pričaju nekim dečjim tonom i sa osmehom u glasu. Biće da su baš jako veseli zbog mene. Ja sam preuzbuđen oko svega što me čeka, a sudeći po vašoj pozitivi biće puno veselja u budućnosti. Još jednom hvala za ljubav, voli vas Blum“, napisala je Maja na Instagramu posle porođaja.

Drugo, dala mu je upečatljivo ime. I odmah se povela polemika – zašto Blum (u originalu Bloom)? Dok jedni smatraju da su Maja i njen muž Nenad Tatarinov ovo ime odabrali prema engleskom značenju reči “bloom” za “cvetati”, drugi smatraju da je pevačica sina nazvala po prezimenu glumca Orlanda Bluma.

„Zamisli da se moje dete zove Darko, ne ide to. Pogledaj Bluma, on izgleda kao Blum. Ja kada sam to objavljivala, rekla sam Nenadu da će sledeća tri dana gledati eksplozije, reći će da nismo normalni, da smo ludaci i tako je bilo. I nakon tri dana više ništa, svi samo ispituju i zovu je li Blum dobro”, ispričala je pevačica.

I ubrzo je Blum postao prava zvezda maminog Instagrama. Uvek sjajno stilizovan, on oduševljava na svakom koraku, a njegova mama trudi se da bude najoriginalniji dečak na svetu. Tome doprinosi i moderna i pomalo nesvakidašnja frizura za dečake.

Javnost kroz Majine objave i intervjue kao omađijana prati sve u vezi s dečakom.

„Trenutno Blum ima manje zahteva nego pre pola godine. Prvo i osnovno pokaže prstom šta hoće, olakša mi da ne moram da razmišljam, drugo, hoda, pa ga ne moram nositi non-stop, jede apsolutno sve. Imamo već razgovor ono baby talk, neodoljiv je, šarmantan je, spava neviđeno mnogo, ne moramo rano da ustajemo, mnogo je lakše sad“, rekla je ona o svom sinčiću koji je nedavno napunio dve godine.

Ali u tim silnim njenim objavama mnogi vide i ponešto problematično.

„Kako već sedi? Mislim da je malo prerano“, kazala je jedna pratiteljka nakon što je Maja objavila fotku na kojoj Blum sedi, a u tom trenutku ima tek dva puna meseca.

U svakom slučaju, Blum je zvezda i sa njim bi da provode vreme i poznate face.

Recimo, modni stilista Marko Grubnić, Majin prijatelj, na Instagramu je objavio fotografiju na kojoj je pozirao s njim u naručju.

„To što imam priliku da zagrlim ovog slatkog malog dragulja podseća me na to da je život lep i čudesan.“

„Blum je brend za sebe“

A odakle sve to – zašto je sin Maje Šuput glavna tema u hrvatskim medijima skoro svakog dana otkad se rodio?

O tome je u jednoj emisiji govorio PR stručnjak Enio Dellavia.

„Zašto ne. Tema je sve što je zabavno, a Majin najveći talenat je da zabavlja. Ona je kreativna i ima preduzetnički duh. Ona je s godinama napravila brend od sebe. Krenula je kao dete pokojnog estradnog menadžera, počela je da nastupa po svadbama, a onda dokazala da može od bilo čega da napravi brend. Ona je sa pola miliona pratilaca medij sam za sebe. Portali svaku njenu izjavu i korak prenose. Ja bih očekivao da Blum ima svoj profil i da bude brend za sebe. Ona je čak ponudila takmičenje da ljudi pogode pol bebe dok je bila trudna.“

I u svemu tome, kako kažu neki, nema mesta za pravila i pitanje šta se može unovčiti na javnoj sceni, već je sve pitanje mašte.

„A gde ima mašte, tu će se dogoditi i nekakav novac. U svemu tome na hrvatskom tržištu niko nije uspešan kao Maja. Verujem da ćemo i dalje kao u sapunici pratiti svaki Blumov korak iz dana u dan“, zaključuje Dellavia.

A kako sve to izgleda sa druge strane? Šta o majčinstvu u tom svetu estrade govori Maja, koja je kako kažu, oličenje šoubiza?

„Pa najlakše bi bilo reći: ne mogu, umorna sam i moram biti kod kuće, e pa onda ništa ne bi bilo od ovog ostalog. Ja imam jaku potrebu da budem s detetom jer me on puni energijom. Jednostavno nisam dobro kad sam udaljena dugo od njega, a s druge strane, nisam baš ni dobro kad ne radim. Pevam noću tako da dete dnevno maksimalno provodi vreme sa mnom, a noću spava, kad ja radim. Onda ja, eto, spavam manje. Preko dana završim obaveze koje moram, koje ne moram, završim ih od kuće i tako nekako uspevam. Imam strašnu želju i volju, a kako kaže narod, ko hoće, nađe način; ko neće, nađe izgovor.“

BONUS VIDEO: Poznate mame u borbi za starateljstvo nad decom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram