Esmeraldu i Zlobnicu je u pravom životu pratilo prokletstvo

Foto: Telenovelas, Pelinovelas/Youtube

Ko god da je odrastao tokom devedesetih i ranih dve hiljaditih godina, nije mogao da zaobiđe latinoameričke sapunice. Gledale su ih čitave porodice, duboko saživljene sa burnim sudbinama junakinja poput Esmeralde, Kasandre, Marisol, Ljovisne... Mnoge glumice koje su na Balkanu obožavali, u rodnim zemljama nisu imale toliko sreće.

Svetska slava i popularnost, koju su junakinje telenovela ostvarile i u našoj regiji, nisu im doneli puno sreće u životu, piše Story.hr.

Esmeralda

Letisija Kalderon (53) šokirala je javnost 2013. kada je priznala da je jedva pobedila svoju zavisnost od droga. Glumica, koja se proslavila ulogom Esmeralde u istoimenoj seriji, otvoreno je progovorila o teškom razdoblju svog života.

„Bila sam mlada, na vrhuncu karijere, puna novca i sve mi je bilo dostupno. Nepromišljenost i ludost su me zamalo koštali života. Uzimala sam i kokain, a u to su me uvukli dugogodišnji prijatelji“, ispričala je.

Shvatila je koliko šta čini i koliko je blizu smrti kada joj je prijateljica preminula na rukama zbog predoziranja – pa je odlučila da pde na odvikavanje.

Iako su prošle 24 godine od telenovele Esmeralda, ona i dalje puni medijske stupce, a javnost je posebno dirnula njena priča o odgoju sina Lusijana (15) koji je rođen s Daunovim sindromom.

„On je moj anđeo i ne mogu opisati koliko ga volim. Neki me ljudi osuđuju i misle drugačije. Suočavam se s mnogim predrasudama. Kad su mi lekari rekli njegovu dijagnozu, rekla sam sama sebi da mi to nije nimalo važno jer ću imati dete“, rekla je glumica u jednom intervjuu.

Foto: Pedro Mera / Newscom / Profimedia

Glumica je Lusijanu posvetila i knjigu ‘Anđeo u mom životu’, a osim njega ima i sina Karlosa (14). Obojicu je dobila s bivšim mužem Huanom Koladom.

Zlobnica

Gabrijela Spanic (47) proslavila se u sapunici „Zlobnica“, a mnoge devojčice su dobile ime baš prema njoj.

Glumila je u 18 serija u svojoj uspešnoj karijeri, a njen privatni život je nalikovao scenariju sapunice. Naime, 2005. je njena kućna pomoćnica pokušala da otruje nju i sina Gabrijela (13) tako što im je stavljala amonijak u hranu.

Mari Selest Fernandez osuđena je na osam godina zatvora, a izašla je iz zatvora 2013. kada je ispričala svoju stranu priče.

„Mesecima sam trpela Gabrijeline uvrede, a tokom jednog snimanja počela me neprimereno dirati te sam je odgurnula“, tvrdila je Mari.

Istaknula je da ju je glumica neopravdano optužila jer nije htela da spava s njom.

Foto: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

Marisol

Erika Buenfil (57) stekla je vojsku obožavatelja zbog uloge Marisol u istoimenoj sapunici, a svojevremeno je otkrila da joj je slava okrenula život naglavačke. Požalila se da nije imala sreće u ljubavi i da je pala u depresiju i postala zavisna od alkohola.

Nakon što je 90-ih doživela veliki uspeh odlučila je da se posveti pozorištu i želela je da nađe ljubav. Zatrudnela je s bivšim predsednikom Meksika, Ernestom Zediljom (69), a on ju je ostavio kada je to saznao.

Foto: Gustavo Caballero / Getty images / Profimedia

Tek nekoliko godina kasnije je otkrila da je on otac njenog sina Nikolasa (16) kog sama odgaja s puno ljubavi.

***

Bonus video: Paparaco lov na poznate

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram