Erdoganova supruga izgleda skromno – a njen šoping izaziva kolaps po Evropi

Foto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

Emine Erdogan je često bila na udaru kritika.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan sinoć je stigao u zvaničnu posetu Beogradu.  Njegova supruga, Emine Erdogan, često je bila kritikovana zbog licemerja u medijima.

Emine se trudi da u javnom životu izgradi imidž skromne žene, ali su se ranije pojavili navodi da ipak uživa u velikom luksuzu. Najveći skandal desio se 2015. godine, kada je zbog njenog šopinga centar Brisela bio u potpunom kolapsu.

Dok je Erdogan boravio u Belgiji kako bi se sastao sa tadašnjim belgijskim premijerom Šarlom Mišelom i kraljem Filipom i posetio Evropsku komisiju, njegova supruga je iskoristila priliku da ode u kupovinu na briselskoj Aveniji Luiz, što je izazvalo privremeni prekid saobraćaja.

Takođe su kružile glasine da je u Varšavi potrošila neverovatnih 40.000 evra na bazaru antikviteta. Priča se da nameštaj izlaže u ogromnoj palati koju je Erdogan izgradio izvan turske prestonice Ankare. Palata je navodno ispunjena svilenim tapetama i najfinijim tepisima, a ima 400 vrata.

Foto: Depo Photos/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kritičari palate, poznate kao Beli dvor, kažu da je toliko ekstravagantna da bi „naterala iračkog diktatora Sadama Huseina, poznatog po svojoj ljubavi prema zlatu i draguljima, da pocrveni“. Drugi su ismevali arhitekturu palate rekavši da više liči na kinesku železničku stanicu nego na bilo šta iz bivšeg Otomanskog carstva.

Emine, majka četvoro dece, poznata je po svojoj ljubavi prema dizajnerskim torbama i odeći. Kada je promovisala svoju knjigu „Moja putovanja u Afriku“, javnost je zapazila da ima luksuzni Chopard’s Happy Diamonds sat, čija se cena kreće od 30.000 evra.

Kritikovana je i 2019. godine kada je nosila Hermes torbu od 50.000 evra tokom putovanja u Japan sa predsednikom Erdoganom.

***

BONUS VIDEO: Luvr – najveći muzej na svetu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram