Od erotskog modela do direktorke: Čime se bave žene srpskih političara

Poznati 31. jul 202222:07 > 01. avg 2022 10:58
žene političara
Foto: Nova.rs, Foto: Vesna Lalić, Antonio Ahel/ATAImages.

Uspešne preduzetnice ili domaćice?

Obično u senci moćnog supruga, žene srpskih političara se ne eksponiraju često u javnosti, pa su samim tim intrignatnije. I ono malo što se zna o njima uvek privuče dosta pažnje.

Tamara Vučić, supruga Aleksandra Vučića

Tamara Vučić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Prva dama Srbije odrasla je u Loznici gde je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Posle dugogodišnje karijere televizijskog novinara, za svoj poziv odabrala je diplomatiju i od 2010. radi u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije. U međuvremenu je završila i Diplomatsku akademiju MSP.

Aktivno se bavi humanitarnim radom i posećuje humanitarne događaje. Posvećena je humanitarnim aktivnostima, sa fokusom na dobrobit dece i važnost ranog razvoja.

Supruga je Aleksandra Vučića od decembra 2013. godine. U junu 2017. godine njih dvoje su dobili sina Vukana.

Govori engleski i francuski jezik.

Julija Obrenović, supruga Boška Obradovića

Nakon prvog braka sa profesorkom klavira Vesnom s kojom ima troje dece, lider Dveri je pre sedam godina upoznao Juliju Obrenović. I ona je bila razvedena, sa dvoje dece. Godinu dana kasnije venčali su se u seoskoj crkvi u Vranićima blizu Čačka.

Obradović je svojevremeno kazao da Julija ne želi da se ističe i da je posvećena njihovoj sedmočlanoj porodici.

„Moja supruga Julija je, kao i ja, poreklom sa sela, sticajem okolnosti rođena je u dijaspori, visoko je obrazovana, posvećena porodici i ne želi da se eksponira u javnosti“, naveo je Obradović, uz napomenu da se on dovoljno eksponira za celu porodicu.

Milica Stojanović, supruga Nikole Selakovića

Selaković i njegova dugogodišnja devojka Milica venčali su se u Hramu Svetog Save 2017. godine, i to u narodnoj nošnji.

Mediji su pisali da je Milica Stojanović diplomirana filološkinja i da potiče iz tradicionalne srpske porodice, što je, kako se navodi, Selakoviću vrlo važno.

Nedugo posle svadbe oni su dobili sina, zatim još jednog, a pretprošle godine i ćerku.

Milica Šapić, supruga Aleksandra Šapića

Prvi čovek Beograda se pre nekoliko godina tajno venčao sa dugogodišnjom devojkom Milicom.

Spekulisalo se tada da je vatrena gospođa Šapić prethodno radila kao ertoski model, što se bivšem vaterpolisti nije sviđalo. Ona je navodno potom zbog ljubavi napustila taj posao i povukla se iz javnosti. Danas njih dvoje danas imaju dvoje, sinove Maksima i Fedora, a Milica se posvetila njihovom odgajanju.

Snežana Marković, supruga Dragana Markovića Palme

Dragan Marković Palma i Snežana Marković Foto: E-Stock/Ivan_Dobricic

Lider Jedinstvene Srbije dugo je u braku sa suprugom Snežanom, sa kojom ima sinove Dalibora i Darka. Njih dvoje su se rano venčali, Palma je imao 19 godina, a ona tek 16. Šuškalo se da njenim roditeljima nije bilo drago što im se ćerka udaje tako mlada, ali Palma i Snežana traju i danas. O njoj se vrlo malo zna, sem da je kao i suprugu porodica najvažnija, kako često govori.

Ana Ružić, supruga Branka Ružića

Branko i Ana Ružić Foto: E-Stock/Stevan_Rankovic

Nezvanično najlepša među ženama srpskih političara, Ana Ružić je radila u poznatoj domaćoj farmaceutskoj kompaniji.

Kako je njen suprug svojevremeno pričao, ona je prekinula studije političkih nauka na trećoj godini da bi zasnovala porodicu. Ipak, potom je stekla diplomu visoke stručne spreme. Bila je i aktivna u SPS-u, ali je napustila stranačku funkciju.

Politiku je prepustila mužu i posvetila se gajenju dece.

Ana Stefanović, bivša supruga Nebojše Stefanovića

Ana i Nebojša Stefanović Foto:Vesna Lalić

Stefanović i njegova izabranica venčali su se 2009. godine, a 2012. godine rodila im se ćerkica Nina. Potom su dobili i sina Filipa.

Inače, Ana Stefanović je od 2009. do 2011. godine bila direktorka firme koja je izdavala jedne dnevne novine. U januaru 2010. osnovala je još jednu firmu, čije je vlasnišvo 2013. godine poklonila saradniku.

Nataša Vulin, supruga Aleksandra Vulina

Nataša i Aleksandar Vulin Foto: Milan Maricic/ATAImages

Pisalo se kako je Nataša Vulin zaposlena kao direktorka marketinga u jednoj medijskoj kompaniji. Mada njena profesija ima veze s medijima, ona se ne eksponira previše, osim na događajima koji imaju veze s kompanijom u kojoj radi. Nataša i Aleksandar imaju dva sina.

Sanja Dačić, supruga Ivice Dačića

Sanja Dačić i Ivica Dačić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Supruga Ivice Dačića rodila je dvoje dece – Luku i Andreu. Ivica je jednom prilikom rekao da je Luka ratno dete jer je njegova supruga Sanja za vreme bombardovanja trudnoću provela u skloništu. Sanja, za razliku od ostalih dama udatih za političare, često sledi svog supruga. Njih dvoje je spojila ljubav prema politici jer su se upoznali baš u Socijalističkoj partiji Srbije.

Kao mladi socijalista Dačić je često navraćao u centralu stranke gde je radila Sanja, tada studentkinja italijanskog jezika.

“Ona i danas, posle skoro tri decenije, ima otpor da sad bude nešto mnogo prisutna u javnosti, nikad nije htela da gostuje nigde i ja to poštujem”, izjavio je jednom prilikom Dačić.

Dodao je i da Sanja vodi računa i da njihovi sinovi ne budu mnogo u javnosti.

Maja Vučević, supruga Miloša Vučevića

Gradonačelnik Novog Sada sa suprugom Majom ima sinove Danila i Mihajla. Osim na ponekom javnom događaju i na dan izbora, kada supruga prati na glasanje, Maja se retko gde pojavljuje. Poznato je samo, kako je pisao KRIK, da je ona zaposlena u jednom vrtiću u Novom Sadu.

BONUS VIDEO: TOP 10 najlepših srpskih brineta

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram