Dvaput je pobedila rak, Srbi su je obožavali, a sad izgleda bolje nego ikad

Foto: Maria Laura Antonelli/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia, JACK GUEZ / AFP / Profimedia

Jedan od najmoćnijih vokala.

Pre 20 godina niste mogli da uključite radio, a da vas ne pozdravi Anastasijin glas u njenoj hit pesmi „I’m Outta Love“.

Pevačica je rođena u Ilinoisu 1968. godine, a sa samo 13 godina dijagnostikovana joj je Kronova bolest, bolest creva koja može biti izuzetno iscrpljujuća. To je bila prva od mnogih zdravstvenih bitaka koje je Anastasija (53) pretrpela tokom svog života.

Foto: face to face / Face to Face / Profimedia

Pevačica je ranije govorila o tome kako je relativno kasno počela njena pop karijera, jer je bila u svojim tridesetim i čak je bila primorana da laže o svojim godinama kako bi učestvovala na MTV takmičenjima.

Foto: HUBERT BOESL / AFP / Profimedia

„Sebe sam videla kao umetnika koji nikada neće doživeti uspeh. U ranim dvadesetim sam radila kao plesačica ali kada bi neko iz muzičkog biznisa čuo moje pevanje, rekli bi mi da se moj glas ne uklapa nigde“, izjavila je ona u jednom intervjuu.

Anastasija je stekla svetsku slavu 2002. nakon hita „Paid my dues“ ali je njena karijera iznenada stala, kada joj je dijagnostikovan rak dojke.

Foto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Pomislila sam u sebi: ‘Nemam ništa. Šta će biti sa mnom?’ Bila sam u totalnom šoku. Mislila sam da ću umreti. A onda sam počela da se borim“, priseća se ona.

Zvezda je uzela dve godine pauze zbog naporne hemioterapije, a kada se oporavila vratila se sa pop-rok albumom koji je postigao veliki uspeh.

Nakon što se uspešno izlečila, bila je inspirisana da osnuje fond „Anastacia“ za promovisanje svesti o raku dojke među mlađim ženama.

Foto: RUBYLDN.UK / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Njeno zdravstveno stanje inspirisalo je njeno pisanje pesama na brojne načine –  zbog toga što je njen glas izgubio snagu, nije mogla da snima muziku pa se fokusirala na pisanje tekstova.

Anastasiju je u njenoj 39. godini ponovo zadesila loša sreća jer joj je dijagnostikovana superventrikularna tahikardija, koja uzrokuje brže otkucaje srca od normalnog.

Kao da to nije bilo dovoljno –  2013. joj se vratio rak dojke.

Foto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bila je primorana da otkaže svoju predstojeću evropsku turneju i podvrgnuta je dvostrukoj mastektomiji, napisavši u izjavi: „Bilo je to intenzivno putovanje, ali se osećam odlično i spremna sam da krenem u sledeće poglavlje.“

„Rano otkrivanje mi je dva puta spasilo život. Nastaviću da se borim i dajem svoj glas na bilo koji način“, dodala je ona.

Zvezda je rekla da je njen izbor za dvostruku mastektomiju već napravljen kada je dobila vest da se rak vratio, jer je očekivala da će se to desiti i imala je deset godina da odluči šta će uraditi ako se to dogodi. Sada je potpuno očišćena od raka nakon duge borbe koja se sastojala od deset procedura i pet operacija.

Na moćnoj fotografiji na naslovnoj strani magazina „FAULT“, Anastasija je ponosno pokazala svoje ožiljke od operacije koja joj je spasila život.

Foto: face to face / Face to Face / Profimedia

„Moji ožiljci su deo mog putovanja i podsećanje na sve stvari kroz koje sam prošla sa mastektomijom“, rekla je ona.

„U ovom trenutku, osećam se sjajno što ih prikazujem na umetnički način.“

Foto: face to face / Face to Face / Profimedia

Anastasija je prebrodila najgore, ali kada se vratila na muzičku scenu, njeni albumi nisu uspeli da se prodaju i osećala se izgubljeno jer je tehnologija zauvek promenila industriju.

Rekla je da je bila pod pritiskom da pređe na R&B zvuk, da u svojim pesmama koristi autotune – odbila je to i to ju je koštalo zarade, ali je makar zadržala svoj integritet kao umetnik.

Foto: Manuele Mangiarotti/IPA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Anastasija se udala za svog telohranitelja Vejna Njutna 2007. godine i postala je maćeha njegovo dvoje dece iz prethodne veze, ali je par podneo zahtev za razvod u aprilu 2010. godine.

Foto: Peter Bishoff / Newscom / Profimedia

Tokom njihove veze, Anastasija je istetovirala njihove inicijale ‘A&V’ na vratu i uvek je insistirala na tome da ne žali zbog tetovaže uprkos njihovom raskidu.

Anastasija je najavila povratničku turneju po Velikoj Britaniji i Evropi kako bi proslavila 22 godine otkako je objavila album „I’m Outta Love“.

Prvobitno je planirano da se turneja održi na 20. godišnjicu, ali je pandemija odložila za dve godine.

Nažalost, turneja ne obuhvata Balkan, tako da će fanovima sa ovih prostora najbliži biti Beč ili Prag.

Bonus video: Čuvari plaže nekad i sad

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram