„Duh Merilin Monro se pojavio na setu dok sam snimala film o njoj“

merilin monro
Foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

"I drugi su to videli."

Dugo očekivani film reditelja Endrua Dominika „Plavuša” nedavno je premijerno prikazan na Venecijanskom filmskom festivalu i izazvao je najduže ovacije na festivalu do sada. Ana de Armas, koja igra Merilin Monro u polubiografskoj drami zasnovanoj na romanu Džojs Kerol Outs, brisala je suze tokom 14-minutnog aplauza.

I pre nego što se pojavio film „Plavuša“ je podigao veliku prašinu, pre svega, zbog izbora glavne glumice – Ana je Kubanka.

Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Pritom, mnogi su se i zbog najavljenih seksi scena zapitali da li će tragična priča o legendarnoj Merilin biti ispričana s poštovanjem.

Međutim, Ana de Armas već dobija pohvale, pa se uveliko piše kako predstavlja Merilin sa ubeđenjem koje je melanholično i zastrašujuće.

„Ona ne daje ništa manje od onoga po šta smo došli. Ona postaje Merilin Monro.“ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Na sve to, prašina se digla i kada je Ana nedavno kazala nešto sasvim nesvakidašnje – da je duh Merilin Monro bio na setu dok su snimali film o njoj.

„Obraćajući se novinarima na premijeri, De Armas je otkrila da veruje da se prisustvo Merilin Monro osetilo tokom snimanja.

„Zaista verujem da nam je bila veomo blizu. Bila je tu sa nama. I mislim da je bila srećna. A ponekad bi bacala stvari sa zida i ljutila se ako joj se nešto ne sviđa“, rekla je Rojtersu.

Ana je za ovo svoje iskustvo sa paranomalnom pojavom kazala da su i drugi na setu osetili.

„Možda sve to zvuči veoma mistično, ali je istina. Svi su to osetili.” ⠀⠀

Zanimljivo je da neki već vide i logičnost u svemu jer su mnoge scene u filmu „Plavuša“ snimljene na lokacijama gde je Monro provodila vreme.

Snimalo se u njenom domu u Brentvudu u Los Anđelesu, gde je i umrla 4. avgusta 1962. u 36. godini. Da sve bude što autentičnije, scena smrti u filmu je zapravo ponovo kreirana u istoj prostoriji u kojoj je Monro preminula.

Inače, Ana de Armas je priznala da je malo znala o Monro pre uloge, ali je zato snažno uronila u lik pre nego što je snimanje počelo.

„Samo sam o njoj razmišljala, ona je bila sve o čemu sam sanjala, ona je bila sve o čemu sam mogla da pričam, bila je uz mene i bilo je lepo“, rekla je Ana.

„Plavuša“, u kojoj glume i Edrijen Brodi i Džulijan Nikolson, jedan je od 23 filma koji se takmiče za glavnu nagradu Zlatni lav.

Plavuša će debitovati u bioskopima 16. septembra, a zatim će biti emitovana na Netfliksu 28. septembra.

BONUS VIDEO: Poznate žene koje izgledaju sve bolje kako stare

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram