Detalj na slici prvih dama iz Madrida koji je retko ko primetio

Poznati 30. jun 202217:02 > 17:11
Foto: Miguel Cordoba / Sipa Press / Profimedia

Prve dame iz raznih država pozirale su na NATO samitu, a na fotki su dva "uljeza".

Španska kraljica Leticija bila je vodič kroz Muzej kraljice Sofije prvim damama koje su prisustvovale samitu NATO-a u Madridu.

Tom prilikom su prve dame pozirale ispred ispred čuvene slike Pabla Pikasa „Gernika“.

U pratnji Begonje Gomez, supruge španskog premijera Pedra Sančeza, grupa je takođe putovala severno od Madrida jednim od španskih vozova AVE do grada Segovije, gde je kraljica Leticija takođe pokazala luksuzne kraljevske palate i vrtove.

Foto: PPE / ddp USA / Profimedia

Na fotografiji iz muzeja okupljene su prve dame raznih država NATO članica – između ostalih tu su Brižit Makron, Linda Rama, prva dama Albanije, Lidija Šukanović, prva dama Crne Gore, Elizabeta Gjorgievska, prva dama Severne Makedonije, kao i Džil Bajden.

Uprkos tome što preovlađuju žene, odnosno prve dame, na fotografiji su i dva muškarca, koje zapravo primećujemo tek se bolje zagledamo.

Tu su i Jurij Rizman, partner predsednice Slovačke, Zuzane Čaputove, kao i Gotje Destenej, koji je muž prvog otvoreno gej premijera Luksemburga, Ksavijera Betela.

Dok smo navikli da prve dame da NATO samitima uglavnom imaju zasebne aktivnosti, lepo je videti da su sada tu uključeni i njihovi partneri.

Foto: Miguel Cordoba / Sipa Press / Profimedia

Što se mode tiče, najviše pažnje je privukao beli komplet Brižit Makron, koji je izgledao sofisticirano i šik.

Foto: Robert SMITH / Sipa Press / Profimedia

Takođe, zanimljivo je da su i kraljica Leticija i Džil Bajden odabrale istu kombinaciju: espadrile s platformom i haljinu s letnjim dezenom.

Foto: PPE / ddp USA / Profimedia

***

Bonus video: 72-godišnja Viene koja peške ide Putem svile šalje poruku svim ženama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram