Damijano dirljivim gestom za devojku podsetio što ga volimo

Poznati 12. feb 202215:51 > 15:54
Foto: Instagram/giorgiasoleri, Instagram/ykaaar

Suze italijanskog pevača Damijana Davida na sceni ovogodišnjeg muzičkog festivala u Sanremu raznežile su mnoge gledaoce. Nakon što je otpevao pesmu "Koralina", frontmen Maneskina nije suzdržao emocije, jer pesma inače govori o teškoj borbi njegove devojke, koja boluje od benigne bolesti. Hrabra Đorđa bila je tom prilikom u publici, a Damijano je još jednom dokazao zašto ga volimo.

Manekenka Đorđa Soleri boluje od endometrioze, benigne bolesti česte kod žena između 25 i 45. godina. Lepa Đorđa već neko vreme vodi bitku sa ovom bolešću, a na svom Instagramu par puta je podelila fotografije iz bolnice, govoreći o muci kroz koju je prolazila, a poslala je i važnu poruku svim ženama.

U emotivnoj objavi od prošle godine, objasnila je da joj je dijagnostikovana ova bolest, ali i da je oduvek znala da ima neki problem sa reproudktivnim zdravljem. Damijanova devojka suočavala se sa vrlo bolnim menstruacijama još od 14 godine, kada je, kako kaže, bila primorana da uzima pilule za kontracepciju.

„Biti ovde danas je pobeda. Ali ne zato što želim da upotrebim tu ratobornu retoriku koju toliko mrzim, gde se bolest predstavlja kao bitka sa kojim se treba suočiti, a bolesna osoba kao ratnik sa odgovornošću za sopstveni oporavak na sebi. To je pobeda jer ću od sutra imati priliku da upoznam novo telo, koje nikada nisam imala prilike da imam: telo bez bola. Endometrioza je deo mene toliko dugo da više i ne znam šta je moje, a šta njeno. Ova operacija je pobeda jer ću od sutra moći da pokušam da vratim život koji mi pripada i koji nisam predugo živela: svoj život“, napisala je Đorđa na Instagramu.

Iako je Đorđa očigledno hrabra žena koja se stoički suočava sa svim nedaćama, ona ima punu podršku najpoželjnijeg muškarca u Evropi, koji je dokazao da je i izuzetno brižan i pažljiv kada su u pitanju ljudi koje voli. Naime, Damijano je sa devojkom često išao na konferencije gde je ona govorila o svom iskustvu sa ovom bolešću, a lepi Italijan, pored silnih nastupa i milion fanova, uvek nađe vremena da se posveti devojci i onome što je njoj važno.

Pokazao joj je da je uz nju na najlepši mogući način, nakon što joj je posvetio nekoliko pesama, među kojima je i „Koralina“. Sada je još jednom dokazao zašto ga žene vole, kada se rasplakao izvodeći pomenutu numeru, sve dok je gledao u svoju devojku, verovatno, sećajući se bola kroz koji je prolazila.

Damjano se, između ostalom, i pesmom, zahvalio Đorđi što mu je pružila priliku da zajedno prožive njene muke. Otkrio je i da je Đorđa njegova muza. Damijano je nakon što je nastupio na koncertu Rolingstonsa, nakon što je napravio svetsku turneju, učestvovao u konferenciji koja govori o ovim bolestima.

Odložio je sve radne obaveze da mi mogao da prati Đorđu na konferenciji, grlio je i aplaudirao.

Pesmu „Koralina“ pevao je gledajući direktno u Đorđu.

Bonus video: Poznate Lepotice i Zveri

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram