Da li je realno da Melanija Tramp stvarno ima ovoliki IQ

Poznati 23. mar 202322:49 > 22:52
Foto: Olivier Douliery / ADMedia / Profimedia

Bivša prva dama dobila je takozvanu „Ajnštajnovu vizu“ kojom je postala državljanka SAD.

Dok je Melanija Tramp bila prva dama SAD, kružile su glasine da ona ima izrazito visok IQ. Sumnjivi sajtovi su navodili da ima IQ 200, što je više od Alberta Ajnšajna, a bilo je, s druge strane, i navoda je njen IQ 110.

Javnost nikada nije dobila tačan podatak o koeficijentu inteligencije Melanije Tramp, a glasine o njenom IQ je pokrenulo saznanje o tome kako je ona postala državljanka SAD.

Naime, 2018. je otkriveno da je bivša prva dama dobila takozvanu „Ajnštajnovu vizu“ za ulazak u SAD. EB-1 viza bi trebalo da se dodeljuje stručnjacima koji su veoma cenjeni u svojoj oblasti.

Melanija je počela da aplicira za vizu 2000. godine, kada se prezivala Knaus. Tada je bila samo slovenačka manekenka koja radi u Njujorku – ali je već počela da izlazi sa Donaldom Trampom.

Viza joj je odobrena 2001. godine, a tada je bila jedna od samo petoro ljudi iz Slovenije koji su te godine dobili vizu. Pošto je postala državljanka 2006. godine, dobila je pravo da sponzoriše svoje roditelje Viktora i Amaliju Knaus, koji su sada u SAD.

Foto: CNP / ddp USA / Profimedia

Melanija je prvi put došla u Ameriku 1996. godine, prvo sa turističkom vizom, a kasnije nizom radnih viza za kvalifikovane imigrante, prema njenom advokatu. Radila je kao model u Njujorku kada je upoznala Trampa na zabavi 1998. godine.

Pre nego što je podnela zahtev za zelenu kartu – koja daje stalni boravak – radila je kao model u Evropi i pojavljivala se u britanskim i američkim časopisima. Pojavila se na naslovnoj strani britanskog GQ na krznenom tepihu u privatnom avionu Trampa i u izdanju Sports Illustrated-a u SAD u kupaćim kostimima.

Inače, da bi dobio EB-1 za izvanredne sposobnosti, imigrant mora da pruži dokaz o velikoj nagradi ili da ispuni tri od 10 kriterijuma koji dokazuju izvrsnost u oblasti kojom se bavi. Kriterijumi obuhvataju izdate radove kandidata u glavnim publikacijama, originalne i značajne doprinose oblasti i radove prikazane na umetničkim izložbama.

Čini se da se Melanija Tramp u vreme dobijanja vize nije istakla u oblasti modelinga, niti je osvojila nagrade, a o njenom radu se nije pisalo u značajnim publikacijama. Njen advokat je odbio da objavi detalje njene prijave za vizu, ali možda su proces dobijanja ubrzala istaknuta pisma preporuka.

Foto: William Regan / Zuma Press / Profimedia

Pisma preporuke čine deo aplikacije, a što je autor pisma poznatiji, to ono ima veću težinu. A Melanija je tada bila devojka Donalda Trampa.

Dok Melanija nije javno govorila o sopstvenom koeficijentu inteligencije, drugi jesu, uključujući njenog bivšeg profesora Blaža Matiju Vogelnika. Predavao je Melaniji na Univerzitetu u Ljubljani, pre nego što se ispisala sa studija.

Vogelnik je tvrdio da je Melanija prošla „rigorozan“ test da bi upala na univerzitet, i sugerisao je da to znači da je „njen IQ bio veoma visok“.

***

BONUS VIDEO: Poznate lepotice i zveri

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram