Ćerka glumice koju pamtimo kao Šteficu Cvek je prelepa

Foto: Promo/IMDb.com

Svi pamtimo ulogu hrvatske glumice Vitomire Lončar u kultnom filmu "U raljama života". Za Šteficu Cvek čule su i generacije koje nisu bile ni u planu kad je film sniman. Vitomira Lončar je već šest godina zaposlena na jednom univerzitetu u Kini, dok u rodnom Zagrebu živi i radi njena ćerka Buga Marija Šimić. Lepa Marija ima 28 godina i uspešna je glumica, operska pevačica i umetnička je direktorka jednog pozorišta.

Hrvatska glumica koju pamtimo kao Šteficu Cvek iz kultnog ostvarenja Rajka Grlića „U raljama života“, danas ima 63 godine i radi na jednom internacionalnom univerzitetu u Kini.

Buga Marija Šimić i Vitomira Lončar
Buga Marija Šimić i Vitomira Lončar Foto: Instagram/bugamarijasimic

Vitomira često daje intervjue iz malog kineskog gradića u kome živi i predaje studentima već šest godina, a na društvenim mrežama često priča o životu u ovoj azijskoj zemlji, kulturološkim razlikama, ishrani, ali i načinu na koji je provela strogu osmomesečnu izolaciju. Dok je prošle godine, zajedno sa čitavom državom bila u izolaciji, pokrenula je jutjub serijal pod simpatičnim nazivom „Vita’s Life in China“.

Vodila je video dnevnik o svom neuobičajenom životu u Kini tokom 2021. godine, kuvala, delila savete o tome kako je ona preživela karantin i uspela da prikupi nekoliko stotina pregleda.

U Zagrebu živi i radi i njena ćerka jedinica Buga Marija, koja je već uveliko zakoračila u svet glume i pozorišta. Marija je rođena 1993. godine kao ćerka Vitomire i njenog muža, zagrebačkog glumca i reditelja Ivice Šimića.

Diplomirala je solo pevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a zatim master iz operskog pevanja na univerzitetu u Bernu.

Svoj prvi nastup imala je u jednom švajcarskom pozorištu u Mocartovoj operi „Mitridate, re di Ponto“. Danas živi u Zagrebu, gde je zaposlena u pozorištu svojih roditelja kao umetnička direktorka.

Čini se da Buga Marija ima vrlo ispunjen poslovan i privatan život, a na Instagram profilu često deli slike iz pozorišta, ali i sa letovanja, kao i fotografije sa dečkom, takođe operskim pevačem Tonijem.

Nedavno je na društvenim mrežama podelila da boluje od ADHD i objasnila šta ova bolest nosi sa sobom.

„Obožavam svoju glavu. Zbog nje su nastale predivne predstave, divni projekti, zbog nje je moj život šaren, nasmijan, lud i divan! Ali zbog nje je nastalo i puno nesporazuma, neugodnih situacija, nepročitanih mejlova, neplaćenih računa, neodgovorenih poruka i poziva. Moja glava je jednostavno drugačija. Malo dopamin trči po njoj drugačije. To je sve. Ali taj ‘to je sve’ kad znaš da je to – to, otvara vrata. Daje olakšanje, objašnjava, usmjerava“, napisala je Buga Marija.

Zajedno sa mamom, lepa operska pevačica pokrenula je edukacionu platformu Vestallls koja pomaže umetnicima da kreiraju i realizuju svoje projekte. Vitomira i Buga Marija nude onlajn predavanja i materijale kroz koje se uči „sve ono što nas nisu učili na akademijama i školama“, objavila je Vitomira na svom Fejsbuk profilu.

Bonus video: Šajlo Džoli Pit – Ćerka Anđeline Džoli je najslobodnije dete Holivuda

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram