Ćerka Brusa Vilisa je saznala da ima autizam sa 30 godina, a sad je podelila video iz detinjstva koji sve govori

Vilis
Foto: Image Press Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

Ćerka Brusa Vilisa i Demi Mur, Talula Vilis (30) je nedavno prvi put podelila da joj je kao odrasloj osobi dijagnostikovan autizam. Ona je to otkrila na Instagramu prošle nedelje.

Talula je podelila video iz vremena kada je bila dete, u kom Brus Vilis daje intervju na crvenom tepihu, a ona mu dodiruje glavu. Uz video je napisala: „Reci mi da si autističan, a da mi ne kažeš da si autističan.“

View this post on Instagram

A post shared by tallulah (@buuski)

Neko je postavio pitanje da li joj je autizam dijagnostikovan dok je bila dete, a ona je odgovorila da prvi put o tome javno govori. Pošto je prošlog leta saznala da ga ima, to je napravilo veliku promenu u njenom životu.

Poremećaj autističnog spektra (ASD) je termin koji se koristi za širok spektar stanja u kojima ljudi mogu imati poteškoća sa društvenim veštinama, repetitivnim ponašanjem i komunikacijom, verbalnom i neverbalnom.

Talula
Foto: face to face / Face to Face / Profimedia

Obično se znaci autizma pojavljuju kada dete ima od dve do tri godine. Međutim, važno je napomenuti da je autizam spektar, što znači da može uticati na ljude različito i u različitom stepenu. Ponekad lekari mogu da propuste ove znakove jer bi mogli da daju detetu više vremena da se razvije pre postavljanja dijagnoze.

Ramer i Talula
Ramer i Talula Vilis, Foto: Michael Simon / Shutterstock Editorial / Profimedia

Talula često otvoreno govori o svom zdravlju na društvenim mrežama. Prošlog meseca je objavila na Instagramu priču o svom putu oporavka od poremećaja u ishrani, a prvi put je govorila o svojoj borbi sa anoreksijom u eseju za Vogue u maju 2023. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram