Borba Jelene Đoković sa bolešću: Mislila sam da sam superžena, to me uništilo

jelena đoković
Foto: Andrew Parsons / Zuma Press / Profimedia

Jelena Đoković godinama se bori s bolešću o kojoj otvoreno govori i podiže svest javnosti na tu temu.

Supruga Novaka ĐokovićA (36) često na društvenim mrežama deli svoje mišljenje i navike u ishrani, a zdravlje je jedna od tema o kojoj je govorila za medije.

Supruga Novaka Đokovića takođe priča o roditeljstvu i nekim svakodnevnim problemima, pa je progovorila i o anksioznosti.

„Ponekad sam se osećala preopterećeno, što je mnogo uticalo na moje rezultate i otvorenost za nova iskustva, učenje i prijateljstva. Anksioznost i stres nisu šala“, istakla je svojevremeno, a prenosi Story.hr.

Jelena se pridružila i ekipi stručnjaka koji se bave ovom sve raširenijom bolešću kod mlađih generacija.

„Bila sam anksiozna, to me uništilo, moju sliku o sebi. Mislila sam da sam superžena, da mogu da odgovorim na sve potrebe svog muža i dece, a onda sam se morala da se suočim sa strahovima. I sreća je što se to dogodilo jer sam se probudila i shvatila da moram da se posvetim sebi’, ispričala je za Story.

Zbog toga se nadmetala i s Novakom.

„Biće hrabro od mene što ovo kažem pred milionima, ali pokušavala sam da se takmičim s Noletom. Mislila sam da ne dobijam dovoljno priznanja koje zaslužujem, a da se moj rad ne vidi jer se sve odvija u pozadini. Sve što sam radila bilo je nevidljivo. Žene nemaju prostora da progovore, da se pokažu i postoji stereotip o ženama sportista, kako treba da izgledaju i ponašaju se. Nekada me je bolelo što sam prepoznata samo kao njegova supruga, sad to nosim s ponosom“, objasnila je Jelena.

Jelena je svojevremeno u emisiji Grejema Bensindžera gostovala s Novakom i pričala o majčinstvu, kao i koliko ju je promenilo. On tada nije isključio mogućnost proširenja njihove porodice i da dobiju još dece uz sina Stefana (7) i ćerku Taru (4), dok je ona imala drugačiji odgovor.

„Posvećena sam deci i dajem im se u potpunosti. I Novak mi je kao dete, traži puno pažnje. Imam pune ruke posla, mislim da mi više ne treba. Neću reći ‘ne’ ako nam to život donese, ali reći ću da bi moj izbor bio ne’, objasnila je i pomenula da se borila s anksiznošću jer je sebe stavila u drugi plan radi supruga i majčinske uloge.

„Deca bi trebalo da nadmaše roditelja, ali uplašila sam se kako će neko nadmašiti Novaka. On je sad već istorijska ličnost, kako ću odgajiti dete koje će to nadmašiti? Bila sam anksiozna, to me uništilo. Uništilo je moju sliku o sebi“, priznala je Jelena.

Inače, lekari kažu da je anksioznost ili teskoba odgovor na stres, te se sve češće javlja u modernom društvu. Osećaj nesigurnosti, straha ili brige u stresnim trenucima je sasvim normalna pojava, ali kada počne da utiče na kvalitet života, to dovodi do neravnoteže.

BONUS VIDEO: TOP 10 najlepših devojaka i žena tenisera

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram