Holivudski život Snežane Divac – od romantične komedije do trilera

Snežana Divac
Snežana Divac Foto: Instagram/ana_divac

Životna priča Snežane Divac podseća na one holivudske.

Supruga našeg proslavljenog košarkaša Vlada Divca proživela je toliko toga da njena iskustva lako mogu da se prenesu na filmsko platno. Brak sa jednim od najvećih košarkaša sa ovih prostora, ali i u svetu, sa sobom nosi i veliki teret slave. I to je Snežana odlično osetila. Ipak, ona se posvetila duhovnom razvoju, odgajanju dece i humanitarnom radu.

A decenijama unazad malo-malo odjekne neka vest vezana za ovu porodicu i Snežanu. Tako se, između ostalog, govorilo i o razvodu poznatog para. Šuškalo se svašta, već se pominjala i podela imovine, a onda je Ana, kako je mnogi zovu, zaustavila sva nagađanja jednom objavom na Tviteru.

Ana je u žižu domaće javnosti došla tokom afere „kantrimen“, odnosno kada se spekulisalo da ima veze sa pogibijom mladića na Brankovom mostu.

Ona je tek godinama kasnije u ekskluzivnoj ispovesti za Nedeljnik prvi put govorila o toj aferi. Istakla je da ne zna ko stoji iza tog, kako kaže, spina, ali i da je bio „majstorski urađen“ u nameri da se uništi njena porodica.

#related-news_0

Nedavno je ponovo jedna afera potresla Snežanu i njenu porodicu. Mediji su preneli kako su se Vlade Divac i fudbaler Niša Saveljić sukobili jer je Saveljić navodno na Instagramu slao neprimerene poruke Divčevoj ćerki Petri. Snežana je nakon svega podelila svoja osećanja.

Veliku pažnju privukla je i kada je sa Jelenom Đoković na Kosovu i Metohiji bila u društvu indijskog gurua.

Ana je tada na svom Instagramu podelila fotku na kojoj je u čvrstom zagrljaju sa Jelenom ispred manastira Visoki Dečani.

„Iza svih moćnih žena stoje vera, ljubav i jedinstvo“, kazala je uz fotografiju.

To Snežanino i Jelenino druženje sa guruom zaintrigiralo je mnoge. Svi su se pitali ko je guru Mohanđi koji sa dve poznate Srpkinje obilazi srpske svetinje.

Ispostavilo se da su Vlade i Ana Divac prijatelji sa Mohanđijem, koji je uz njih bio kada je Ani preminula majka. Tada je Mohanđi Ani pomogao da prebrodi težak period, na čemu mu je ona jako zahvalna.

Pritom, Anu i Jelenu ne povezuje samo Mohanđi već i čuvene piramide u Visokom u Bosni i Hercegovini. Baš kao i Đokovići, i Ana i Vlade Divac vole da odu na tu mističnu lokaciju.

Zanimljivo je da je Divac jednom prilikom rekao kako mu je baš Ana pre nekoliko godina otkrila piramide, govorila o njima i zainteresovala ga toliko da je poželeo da postane ambasador tog mesta.

Tu je još jedna zanimljivost iz života Ane Divac za koju mnogi ne znaju.

Rođena 1967. u Kraljevu, Snežana je zapravo završila glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1990. u klasi profesora Milenka Maričića. Između ostalog, glumila je u filmovima Dvostruka nevolja (1992) i Igraj do koske (1999), u kom se pojavila uz Antonija Banderasa. Naime, posle završenog fakulteta ona se sa Vladom preselila u SAD gde je on gradio karijeru. U braku su od 1989. godine. U međuvremenu su osnovali humanitarnu Fondaciju Ana i Vlade Divac, na čijem je čelu upravo ona.

Sve to vreme Snežana živi na relaciji Srbija-Amerika. Jednom prilikom se na društvenim mrežama pohvalila i time kako su renovirali svoj dom u Los Anđelesu.

Ana sa Vladom ima troje dece, sinove Luku i Matiju i ćerku Petru, koju su usvojili 1999. Jednom prilikom je progovorila i o Petrinim biološkim roditeljima.

„To nije bila humanost, već ljubav. Uvek sam gledala samo jednu stvar, a to je koliko sam bila srećna jer sam dobila dete. Mislim da ne postoji ništa lepše u mom životu nego što mi se to dogodilo. Nikada to nisam posmatrala kao da sam ja nekome pomogla, već da sam ja ta koja je nešto tako lepo dobila na dar. Bezgranično sam zahvalna njenim biološkim roditeljima koji nisu abortirali, već su prošli kroz jednu takvu teškoću da daju dete na usvajanje. To je prava roditeljska ljubav, kada ne možete da se brinete o svom detetu, ali smognete snage da ga date nekome ko može“.

Priznala je u jednom intervjuu i kako gleda na majčinstvo, a kako na karijeru.

„Svesno sam odabrala brigu o deci umesto bavljenja glumom u SAD. Često mi nije bilo lako, ali sam verovala u svoju samostalnost u vaspitanju dece i sreću moje porodice. Jednom mi je Vupi Goldberg rekla da žena može sve, ali ne u isto vreme. Mnoge holivudske zvezde su mi se poveravale da su loše izabrale u životu jer bi sve Oskare dale za jedno zdravo i srećno dete.“

BONUS VIDEO: TOP 10 najlepših devojaka i žena tenisera

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram