Bojana iz Srbije zavela je holivudskog srcolomca – ono čime se bavi je genijalno

Foto: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia; Printscreen/Instagram/dr_bojana

Niže nagrade za svoj rad.

Majkl Veterli izgradio je impresivnu karijeru, a domaćoj publici je najpoznatiji po ulogama u serijama NCIS i Bull. Ipak, manje je poznato da talentovani glumac nije jedina zvezda u svojoj porodici, a još manje da je ta druga zvezda poreklom iz Srbije. U pitanju je njegova supruga dr Bojana Janković Veterli.

I dok su 54-godišnjem glumcu nagrade za legendarne TV uloge izmicale, Bojana godinama niže priznanja za svoj rad.

Ko je dr Bojana Janković Veterli

Bojana Janković i Majkl Vederli Foto: Chris DELMAS / Visual / Profimedia

Majkl je u braku sa nagrađivanom doktorkom Bojanom Janković od 2009. godine i zajedno imaju dvoje dece, ćerku Oliviju (10) i sina Lijama (9). Bojana ima bogatu biografiju i stipendista je Američkog koledža lekara i dvostruko sertifikovana iz interne i integrativne medicine.

Ova mama dvoje dece obučena je za funkcionalnu medicinu, ishranu i svesnost (mindfulness), a pacijenti je obično posećuju zbog „zdravlja creva, zdravlja štitne žlezde, nivoa energije i anksioznosti među mnogim drugim stanjima“, navodi se na njenoj veb stranici.

Bojana je dobila razne nagrade za svoj rad, uključujući nekoliko nagrada za zadovoljstvo pacijenata na Cedars-Sinai, Southern California Super Doctors Rising Star 2016. i 2017. godine i priznanja Top Doctor i Super Doctors u Njujorku između 2018. i 2022. godine.

Dr Bojana sarađuje sa svojim pacijentima kako bi otkrila i rešila osnovne uzroke njihovih stanja i razvijala individualne planove za podršku i osnaživanje svakog pojedinca da postigne svoje zdravstvene ciljeve.

Pored toga, bila je suosnivačica i glavna medicinska direktorka u WellStart Health, digitalnom terapeutskom startapu za prevenciju i lečenje hroničnih bolesti, a trenutno je njihov medicinski savetnik.

Majkl Vederli i Bojana Janković iFoto: VALERY HACHE / AFP / Profimedia

Bojana se sada često pojavljuje pred kamerama kao zdravstveni konsultant i učestvovala je u TV emisijama Today, MSNBC i Racheal Ray, a domaća publika imaće priliku da upije znanja i iskustvo ove fenomenalne žene, preduzetnice i lekarke na ženskoj konferenciji Fempower koja se održava ovog aprila u Istri od 24. do 28, gde će Bojana biti jedna od renomiranih govornica i govornika.

View this post on Instagram

A post shared by Fempower (@fempower.rs)

Kako su se upoznali Majkl i Bojana

Bojana Janković i Majkl Vederli Foto: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

Zanimljivo je da se Bojana, pre nego što je upoznala svog muža glumca i postala lekar, bavila TV-om i filmom i radila kao pisac i asistent reditelja u svojoj rodnoj Srbiji na projektima kao što je TV serija TVWWW, a sa Majklom se upoznala u jednom baru u Vankuveru 2007.

„Gledao sam krajičkom oka i video ovu zanosnu, prelepu ženu. Uspostavili smo kontakt očima. I to je bilo to“, rekao je glumac za People 2010.

Bojana Janković i Majkl Vederli Foto: INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia

U stvari, Majkl je bio toliko oduševljen Bojanom nakon njihovog prvog susreta, da je odleteo čak do Pariza da je vodi na njihov prvi sastanak nakon što je otkrila da tamo ide na odmor sa prijateljima.

Iz Majklovog romantičnog gesta se razvila dvogodišnja veza na daljinu posle koje se par venčao 2009. godine i od tada ništa ne može da ih uzdrma. Majkl je svojevremeno izjavio za medije da su njegova deca i brak stvari na koje je najponosniji u životu.

BONUS VIDEO: Poznate lepotice i zveri

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram