Biramo najboljeg frajera u Vladi Srbije

Foto: Instagram printscreen, Dragan Mujan/Filip Krainčanić/Nova.rs, Milan Maricic/ATAImages, Randolf Berold / Panthermedia / Profimedia

Koji ministar vam je najzgodniji?

Izabrana je nova Vlada Srbije, a to je odlična prilika da se malo zabavimo i da vas pitamo: ko vam je najbolji frajer među ministrima?

Na trenutak ćemo zanemariti njihova politička uverenja i poteze, pa ćemo se fokusirati samo na njihovu pojavu, šarm i manire.

Vaše je samo da glasate, a evo ko su kandidati.

Poll Creator

Edin Đerlek

Edin Đerlek je jedan od trojice ministara bez portfelja u novoj Vladi – a čini se da je ovaj političar već miljenik žena. Edin je završio arapski jezik na Univerzitetu Abu Nour u Damasku, zatim je završio Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru, a onda i master studije na istom fakultetu. Nakon par godina, diplomirao je i na Pravnom fakultetu na Internacionalnom univerzitetu.

Tomislav Momirović

Momirović će obavljati funkciju ministra za spoljnu i unutrašnju trgovinu. On je jedan od dva naslednika modne kompanije Mona koju su napravili Nada i Đorđe Momirović i diplomiraoooo je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Siniša Mali

Mali ostaje ministar finansija, a diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, smer marketing. Takođe ima doktorat, koji je pod znakom pitanja. Početkom 2004. osnovao je svoju kompaniju, koja se bavi savetovanjem u oblasti kupovine i prodaje preduzeća, finansijskog restrukturiranja, konsolidacije poslovanja i savetovanja kompanija. Bio je gradnonačelnik Beograda pre nego što je postao ministar.

Miloš Vučević

Dosadašnji gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević preuzima resor odbrane i biće potpredsednik Vlade. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1999. godine. Ističe da se do 2012. bavio advokaturom u porodičnoj advokatskoj kancelariji. Za gradonačelnika Grada Novog Sada izabran je u septembru 2012. godine nakon čega prestaje da se bavi advokatskim poslom. Za gradonačelnika je drugi put izabran u julu 2016, a treći put u septembru 2020. godine.

Nikola Selaković

Ministar za rad, zapošljavanje i boračka pitanja je doktorirao na Pravnom fakultetu u Beogradu. Tokom studija tri puta je pobeđivao na takmičenju u besedništvu na Pravnom fakultetu. Bio je ministar spoljnih poslova. Ističe da govori engleski, francuski i italijanski jezik.

***

BONUS VIDEO: Tamara – srpska hirurškinja u Brazilu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram