Novi ministar Edin Đerlek je miljenik žena i to s dobrim razlogom

Edin Đerlek Foto: Printscreen Instagram/edin.djerlek

"Ako propadne karijera u politici, znaš da možeš da budeš u vrhu modelinga".

Edin Đerlek je jedan od trojice ministara bez portfelja u novoj Vladi, a ako je suditi po njegovim profilima na društvenim mrežama, ovaj političar već je miljenik žena.

Budući ministar veoma je aktivan na društvenim mrežama, posebno na Instagramu gde ga prati skoro 8.000 ljudi.

On često objavljuje fotografije sa poslovnih dešavanja, ali one koje privlače više pažnje su fotografije iz privatnog života, sa putovanja, iz restorana, sa prijateljima.

Ispod njegovih objava pored brojnih lajkova, tu su i komentari, uglavnom žena kojima se dopada.

„Sandžački dragulj“, „Ako propadne karijera u politici, znaš da možeš da budeš u vrhu modelinga“, „Jedan od političara sa najvećom harizomom“, „Prelepo izgledaš“, „Lep si“…

Pored izgleda koji nesumnjivo privlači ženske poglede, ovaj političar se jednom prilikom dotakao stvari zbog kojih su žene ključne za celu našu zemlju.

„Još uvijek postoji na nivou Srbije taj rigidan stav prema ženama. Ja lično smatram da nije u potpunosti iskorišćen resurs kojim žena može da doprinese društvu. Žene imaju tu iznijansiranu senzibilnost za dobro, za humanost, a pritom žene mogu da rade po nekoliko poslova na najvišem mogućem nivou što ne mogu muškarci. A vi vidite da nam dominantnu ulogu na mjestima odlučivanja, direktori javnih preduzeća, direktori škola, direktori javnih ustanova su, uglavnom, nažalost muškarci. To je ono što trebamo mijenjati. Najbolje je primjerom pokazati“, rekao je Đerlek jednom prilikom za RTS.

Inače, Edin je završio arapski jezik na Univerzitetu Abu Nour u Damasku, zatim je završio Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru, a onda i master studije na istom fakultetu. Nakon par godina, diplomirao je i na Pravnom fakultetu na Internacionalnom univerzitetu.

Pored ministarske funkcije, Edin je trenutno potpresednik Stranke pravde i pomirenja, direktor Političke akademije, odbornik u Skupštini grada Novog Pazara i član saveta za rodnu ravnopravnost. Pored maternjeg jezika, tečno govori i tri strana jezika – arapski, engleski i ruski.

***

BONUS VIDEO: Skriveni biser prirode u srcu Srbije – vodopad Veliki Buk

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram