Bila je misica stare Juge, čuveni pevač se razveo zbog nje, a onda je doživela potpuni sunovrat

anita baturina
Foto: Milan Sabic/PIXSELL; Shutterstock

Odbila je sve jer se zaljubila u oženjenog, 12 godina starijeg megapopularnog pevača.

Kada je 1970. godine pobedila na jugoslovenskom izboru za Miss teen, tada 17-godišnja Splićanka Anita Baturina imala je svet pod nogama. Ponude su pljuštale sa svih strana, mogla je da bira angažmane i momke, ali ona je sve odbila jer se zaljubila u Miša Kovača, oženjenog, 12 godina starijeg izuzetno popularnog pevača. On se, opčinjen njenom lepotom, smesta razveo i zaprosio je.

Kada su se upoznali, Anita je imala 18 godina, dok je Mišo imao 30. Ludo su se zaljubili, ubrzo i venčali uz veliku pompu i uselili u luksuzni stan u centru Zagreba.

Toj njihovoj vezi od početka snažno se protivila njena porodica. Anitina majka je bila protiv njihovog viđanja i verovala je da će joj ta veza doneti samo nevolje. S druge strane, kad su se upoznali, Mišo je još uvek bio u braku, ali je nakon jednog nastupa skupio hrabrost i sve priznao supruzi. Odmah nakon toga otišao je na dvomesečnu turneju po Srbiji i Bosni i Hercegovini. U nekim mestima mu se pridružila i Anita.

Posle svadbe dobili su sina Edija i ćerku Ivanu. Zajedno su proputovali ceo svet.

„Mi smo imali dosta ‘porođajnih muka’ kad smo se sreli. Ona je bila gimnazijalka, ja oženjen čovek. Stvarno sam želeo da budemo zajedno“, priznao je Mišo u jednom intervjuu.

Iako je nakon svih teškoća sve delovalo idilično, desila se tragedija koja će promeniti sve. Njihov sin Edi je nastradao u ratu 90-ih i porodica se raspala. Mišo je tada upao u depresiju i pio tablete za smirenje.

„I ja sam mesec dana bila na tabletama, nakon čega sam se osvestila i rekla sebi da tako više ne sme ići“, pričala je Anita o svom najtežem periodu života.

Vest koja je kao bomba odjeknula samo nekoliko meseci kasnije šokirala je mnoge. Naime, Mišo je odlučio da napusti porodicu i sreću potraži u zagrljaju druge žene, astrološkinje Silvije Conte-Calvi Marković. Upoznao ju je slučajno i u njoj je video osobu koja će mu konačno doneti mir.

„Mišo je samo otišao iz našeg stana. Nakon nekoliko dana, koliko mi je trebalo da ga dobijem telefonom, Mišo i ja smo se našli u motelu Plitvice na zagrebačkoj obilaznici. Dok smo sedeli za stolom i dok sam ga gledala, mogla sam samo reći da ne verujem da mu se to dogodilo. Mišo je samo kratko rekao: ‘Eto, dogodilo se.’ Meni se to nikad ne bi dogodilo, pomislila sam i otišla iz motela. To je bio kraj naše ljubavi“, priznala je svojevremeno Anita.

Mišo se kasnije treći put oženio, a Anita je ostala sama s ćerkom koja se odala porocima.

Iz borbe s teškom zavisnošću, koja je trajala nekoliko godina, mlada Ivana izašla je kao pobednica i posvetila se pevanju.

Bila je na čelu grupe Magazin nakon odlaska Jelene Rozge, a onda je postala uspešna solo pevačica i često nastupala s ocem.

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Anita je pronašla novu ljubav, ali kako je svojevremeno izjavila, mnoge rane koje joj je naneo život nikada neće zaceliti.

BONUS VIDEO: Poznate lepotice i zveri

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram