Beograđanka osvojila najvećeg evropskog zavodnika, a život njene ćerke je luđi od svakog filma

Foto: Eric Best / Newscom / Profimedia, Vadym Shevtsov / Alamy / Alamy / Profimedia, NARINDER NANU / AFP / Profimedia

Ćerka fatalne Srpkinje.

Osamdesetih godina prošlog veka u aristokratskim krugovima Londona ime Lolice Ejtken bilo je i te kako poznato.

Fatalna Srpkinja se tamo zaputila na koledž da bi, pošto je navodno preotela dečka ćerki Margaret Tačer, udajom za lorda Džonatana Ejtkena, stigla do političkih krugova i britanskog džet-seta. A lord Ejtken je, kažu, bio toliko lep da su mu nudili da tumači Džejmsa Bonda.

Glamurozna Lolica se dobro uklopila u ulogu žene političara, organizovala je raskošne večere, igrala tenis, navodno prešla u budizam, ali sav glamur nije bio dovoljan za sreću.

Mladi lord Džonatan Ejtken bio je 80-ih najpoželjniji neženja u Evropi, zvali su ga Kazanova i njegova majka imala je plan da ga oženi ćerkom Margaret Tačer.

Međutim, 1977. Lolica je upoznala Džonatana u ekskluzivnom noćnom klubu Anabel u Londonu. Na podijumu za ples šapnula mu je na uvo – volela bih da znaš da si ti čovek za koga ću se udati.

Venčali su se 1979. u u Vestminsterskoj opatiji, ali brak je trajao do 1995. Džonatan nije bio prinuđen da podnese ostavku na mesto ministra odbrane, piše Nedeljnik.

„On je mene uvek varao, nije on kriv. Žene su se bacale na njega. Razumela sam to, jer moj tata je bio švaler, i moj tata je meni rekao: ‘Ti se udaješ za lepog bogatog švalera, ja hoću da ti kažem kao tata, muškarci kad jedu kavijar svaki dan, nekad im treba malo krompira’. To nije bilo pitanje da li će da se desi, nego kad će da se desi. I to je tako, desilo se i Brižit Bardo. Te su žene glupe, što misle da kada dođe do prevare, njima nešto fali, i da je to protiv njih. Ja sam to negde prihvatila, jer on mene i dan danas voli. Ako živite sa nekim 18 godina, seks bude i prođe, kada se sa nekim dobro slažete, kada ga cenite i imate poštovanje, to nije lako naći. Mlađih i lepših uvek ima, da li može da nađe neku sa kojom može da priča, ko će da mu da snagu, da ga poštuje. Kada su ga pitali zašto je mene oženio, on je rekao ‘Da treba da idem u džunglu, ona će da mi čuva leđa’. I to je tako, život je borba, dvoje se bore zajedno za život. To ne može da se nađe, seksa ima koliko hoćeš“, rekla je Lolica za Mondo.

„Džonatan je sada pop, ja se inače uvek molila bogu, jer se on švalerisao stalno. Stavljala sam mu svetu vodu u krevet, da ne može da se švaleriše i stalno sam govorila: Bog te gleda, ne može to tako“ i sad je završio teologiju i postao je sveti Džonatan. On sada ide i pomaže ljudima, kaže da na tome zahvaljuje meni“, pričala je tada.

Iz tog braka ima dve ćerke bliznakinje Aleksandru i Viktoriju koje je rodila posle vrlo teške trudnoće.

Život Aleksandre Ejtkin je luđi od svakog filma

Eric Best / Newscom / Profimedia
NARINDER NANU / AFP / Profimedia

Utrang Kaur Kalsa, koja je rođena kao Aleksandra Penelope Ejtken je britanska manekenka, glumica i bila je IT devojka.

Rođena je 14. marta 1980. u Lozani u Švajcarskoj. Po njenom rođenju, tadašnji američki predsednik Ričard Nikson poslao je cveće njenoj majci Lolici.

Njegov bezbednosni tim i švajcarska policija iskoristili su isporuku da uvežbaju protokol za hitne slučajeve za pratnju povređenog šefa države u bolnicu, zatvarajući puteve za isporuku.

Aleksandra je radila sa nekim od vodećih evropskih modnih i umetničkih fotografa kao što su Bob Karlos Klark i Teri O’Nil. Ona je i učiteljica joge.

Pored sestre bliznakinje Viktorije, ima i brata Vilijama i polusestru Petrinu.

Loličina ćerka Aleksandra je pohađala The King’s School u ​​Kenterberiju.

NARINDER NANU / AFP / Profimedia
NARINDER NANU / AFP / Profimedia

U školi je bila kapitenka netbol i hokejaškog tima. Diplomirala je likovnu umetnost. Pohađala je školu Hempšir u Engleskoj, kao i baletsku školu u Francuskoj.

Godine 2011. Aleksandra se udala za Inderjota Singha, sikh ratnika kog je upoznala tokom putovanja u Indiju. Tada je prihvatila sikizam – najmlađu od svih religija sveta, a koja se temelji na učenju 10 gurua koji su živeli u Indiji u 16. i 17. veku.

Muža je upoznala 2009. godine, a ljubav prema Kundalini jogi koja je povezana sa sikizmom ju je privukla ovoj religiji.

Aleksandrin život je ranije bio fokusiran na lude žurke u Londonu, otmene momke i polo. Zajedno sa sestrom bliznakinjom Viktorijom, kao i modelom Petrinom Kašogi ludo se zabavljala po žurkama i davala izjave u magazinima o poznatim ličnostima. Godine 2000. se slikala za Esquire’s Calendar.

Danas nosi dugačke pamučne marame, posvećena je dobrotvornom radu i pomaganju siromašnima, a želi i da pomaže izgradnju bolnica, škola i centara za meditaciju.

Slikala se naga

Ejtken je započela svoju karijeru modela u modnoj agenciji IMG kojoj se pridružila tokom svoje prve godine na umetničkom koledžu u Londonu.

Sarađivala je sa modnim i umetničkim fotografima Bobom Karlosom Klarkom i Terijem O’Nilom. Kasnije je prešla u agenciju Storm Management, te je krasila naslovnice, među kojima je magazin GK za koji se slikala obnažena.

Kao model kasnije se pojavljivala u magazinima „Vogue“ , „Vanity Fair“ i mnogim drugim.

Godine 2004. pojavila se u filmu „Enduring Love“ a imala je i dve replike u filmu „Atonement“ iz 2007.godine. Sarađivala je sa nagrađivanim rediteljima Majkom Figisom i Rodžerom Mičelom.

Od kada je korenito promenila život, njoj više nije dozvoljeno da se šiša niti da koristi drveni češalj, a svakog dana pere podove hrama svetom vodom.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram