Andreja Pejić je nestala s radara – gde je i šta radi danas

andreja pejić
Foto: Marilla Sicilia / Capital pictures / Profimedia

Andreja Pejić, poznata australijska manekenka poreklom sa ovih prostora, svetsku pažnju je privukla kao androgini model, noseći i muške i ženske komade. Onda je promenila pol, o čemu je javno govorila. U poslednje vreme u domaćim medijima je nestala s radara. Gde je i šta radi danas?

Rođena 28. avgusta 1991. godine u Tuzli kao Andrej Pejić, u svet manekenstva je ušla sa 17 godina.

Od 2011. godine sarađivala je sa najvećim modnim imenima kao što su Jean Paul Gaultier, Marc Jacobs, Vivienne Westwood. Andreja je bila i na naslovnicama modnih magazina Elle, Marie Claire, Harper’s Bazaar. Prvi je transrodni model koji je snimio naslovnicu časopisa Vogue.

Pamte mnogi i danas kako je Andreju magazin FHM postavio na 98. mesto na listi 100 najseksepilnijh žena na svetu. Međutim, pošto Andreja tada još nije bila promenila pol, nominacija je povučena, a stiglo je i izvinjenje magazina.

Poslednjih godina Andreja je retko kad na pisti. Zapravo, ona se više okrenula glumi. Godine 2019. snimala je film The Other Me, a između snimanja i premijere filma putovala je svetom.

Kako je rekla za sajt Gamerant.com nedavno se vratila za Australiju, pre čega je bila u Nju Meksiku. Naime, tamo je boravila šest meseci i radila kao – konobarica.

„Dobila sam posao konobarice i radila sam u jednom restoranu u Santa Feu. Želela sam malo da se spustim na zemlju i da upoznajem ljude. Od 18. godine radila sam kao model i putovala svetom, a ovo je bila prilika da konačno uradim nešto normalno.“

Kazala je kako je za to vreme bilo zanimljivo da posmatra druge, ali i da se druži sa kolegama.

Usput je vežbala španski sa kojim se, kako je rekla, prvi put susrela u kampu za izbeglice u Srbiji. Andreja je priznala da je tada gledala telenovele, između ostalog i Kasandru, koja je bila vrlo popularna na ovim prostorima devedesetih. Sa prijateljima je tada imitriala scene iz serije i tako se zapravo prvi put zainteresovala za glumu.

Osim glume, zanimljivo je da se Andreja danas bavi i prodajom vintidž stvari.

Snimila je i film Dali Land u kom tumači muzu Salvadora Dalija – Amandu Lir. U tom ostvarenju, koje još nije imalo premijeru, glavnu ulogu tumači Ben Kingsli.

BONUS VIDEO: MONIKA BELUČI

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram