„Agresivno ste mi dali do znanja da ste razočarani mojim sisicama“

Valentino
Foto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Trebalo bi da me bude sramota što su mi grudi tako ravne?

Britanska glumica Florens Pju se preko Instagrama obratila muškarcima koji su joj komentarisali telo pošto je objavila svoju fotografiju u providnoj pink haljini, a u kojoj joj se vide grudi. Ona je prošle nedelje na reviju visoke mode u Rimu, modne kuće Valentino, obukla tu kreaciju pomenutog brenda. Pošto je sliku objavila na Instagramu, Pju je skrenula pažnju na to da iako joj se bradavice vide, fotografija ne podleže strogim pravilma te društvene mreže po kojim gole grudi nisu dozvoljene.

Florens Pju
Foto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Tehnički su pokrivene?“ napisala je Florens. Već sutradan je zbog brojnih komentara muškaraca koji su joj kritikovali grudi, objavila novu sliku uz adekvatan tekst.

„Slušajte, znala sam kada sam obukla tu neverovatnu Valentino haljinu da nema šanse da ne bude komentara. Bilo negativno ili pozitivno, svi smo znali šta radimo. Bila sam uzbuđena što sam je nosila, ni jedan delić mene nije bio nervozan. Nisam bila nervozna pre, za vreme, pa ni sad kad je sve prošlo.

Ono što je bilo zanimljivo gledati i svedočiti je kako je muškarcima lako da potpuno unište žensko telo, javno, ponosno, tako da svi vide. To čak radite i sa vidljivim imenima svojih firmi i radnim mejlovima u biografiji!

Nije prvi put i sigurno neće biti poslednji put da žena čuje šta nije u redu sa njenim telom i da joj to kaže gomila nepoznatih ljudi, ali ono što zabrinjava je koliko neki od vas muškaraca mogu biti vulgarni.

Srećom, pomirila sam se sa zamršenostima svog tela koje od mene čine ono što jesam, ja. Zadovoljna sam svim ‘manama’ koje nisam mogla da podnesem ni da vidim kada sam imala 14 godina.

Toliko vas je htelo da mi agresivno kaže koliko ste razočarani mojim ‘malim sisicama’, ili kako bi trebalo da me bude sramota što su mi grudi „tako ravne“.

Dugo sam živela u svom telu. Potpuno sam svesna svoje veličine grudi i ne plašim se toga.

Ono što me više zabrinjava je… Zašto se toliko plašiš grudi? Malih? Velikih? Leve? Desne? Samo jedne? Možda nijedne?
To. Je. Toliko. Strašno.

Pitam se šta ti se desilo pa si zadovoljan što si toliko glasno uznemiren veličinom mojih grudi i mog tela?

Veoma sam zahvalna što sam odrasla u kući sa veoma jakim, moćnim ženama sa oblinama. Odgojene smo da pronađemo moć u pregibima našeg tela. Da budemo glasne o tome da nam je prijatno u svojoj koži. Moja misija u ovoj industriji je uvek bila da kažem ‘jebi se i zajebi to’ kad god neko očekuje da se moje telo uklopi u mišljenje o tome šta je seksi i privlačno.

Nosila sam tu haljinu jer znam.

Ako vam je tako lako da glasno vređate žene 2022. godine, onda je odgovor da ste vi ti koji ne znate.

Odrastite. Poštujte ljude. Poštujte tela. Poštujte sve žene. Poštujte ljude. Život će postati mnogo lakši, obećavam.

I sve zbog dve slatke male bradavice…

Oh! Poslednja slika je za one koji se osećaju prijatnije kad se taj centimetar tamnije kože pokrije“, piše Pju na Instagramu.

***

Bonus video: TOP 10 najlepših srpskih brineta

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram