5 influenserki sa one strane zakona: Droga i sukobi sa policijom

Foto: Instagram/nadiabartel, Instagram/amberluke666, Instagram/ninacanteven

Ove žene vole da žive na ivici zakona.

Bez obzira da li ih volite ili mrzite, influenseri su svakako boljka modernog doba i tu su da ostanu sa nama.

Izraz „Instagram model“ je prešao put od šaljivog naziva do legitimnog izbora karijere zahvaljujući ogromnoj količini novca i neverovatnim pogodnostima dostupnim onima koji pronađu slavu na društvenim mrežama.

I dok neki influenseri zaslužuju pažnju koju dobijaju, čini se da ima onih koji su zaboravili da uz veliki uticaj dolazi i velika odgovornost.

Pogledajte koje influenserke nikako nisu zaslužile vaš follow na društvenim mrežama baš zbog toga što propagiraju drogu i neodgovorno ponašanje.

Zvezda Instagrama Nina Palangetić godinama se na Instagramu u šali hvali da se drogira.

U septembru 2020., manekenka iz Sidneja je postavila svoju fotografiju na kojoj pozira u oskudnom ružičastom topu i suknji, uz natpis: „Nije izgledalo ovako kada se pojavio specijalni K“.

„Specijalni K“ je žargonski izraz koji se odnosi na nedozvoljenu drogu ketamin.

Takođe je izazvala kontroverzu u februaru 2018. nakon što se drsko snimila na Instagramu dok je vozila.

U svom videu, brineta je tvrdila da bi udarila policiju u lice ako bi pokušali da je zaustave.

Pohvalila se: „Snimala sam i vozila sve ovo vreme, ali kada si dobar u nečemu, samo si dobar u tome. Ko će te zaustaviti osim pandura, panduri se udaraju u lice.’ napisala je ona.

U oktobru 2021. godine, australijska manekenka Ejlin Kesidi izjasnila se krivom za vožnju dok je imala suspendovanu dozvolu, tvrdeći da je napravila „iskrenu“ grešku zbog svog načina džetset života.

Glamurozna influenserka suočila se sa Prekršajnim sudom u Melburnu nakon što ju je zaustavila policija u aprilu 2019. godine, objavio je Herald San.

U tom incidentu je optužena Kesidi, a njen automobil zaplenjen na 30 dana po ceni od skoro 900 dolara, a ona je završila sa suspenzijom i velikom sumom novca koje je morala da donira u humanitarne svrhe, iako se branila činjenicom da zbog svojih stalnih putovanja nije stigla da primi obaveštenje o isteku vozačke dozvole.

Influenserka Nađa Bartel našla se u nebranom grožđu nakon što su isplivali snimci nje na kojima krši mere izolacije u Melburnu i šmrče nešto što izgleda kao beli prah.

Na video snimku je okružena drugaricama i naginje se nad tanjir dok šmrče liniju belog praha tokom nelegalnog okupljanja za vreme proglašenih restriktivnih mera zbog korone.

Snimak je završio greškom na Instagramu zato što ga je slučajno okačila njena prijateljica i poslovna partnerka Eli Pirson.

Nađa je objavila javno izvinjenje na Instagramu 24 časa nakon što je video procureo, „Ćao svima. Sve sam vas izneverila svojim postupcima. Preuzimam punu odgovornost i posvećena sam preduzimanju svih neopodnih koraka kako bih se osigurala da donosim bolje izbore u budućnosti“, napisala je ona.

Nakon što je incident naširoko objavljen, Nađa je izgubila dobro plaćene sponzorske ugovore, a ona još tri žene kažnjene su sa po 5.452 dolara zbog kršenja pravila zaključavanja.

Tetovirana Instagram manekenka Amber Luk dospela je na naslovne strane iz pogrešnih razloga u decembru 2020. nakon što se izjasnila krivom po sedam tački optužba za drogu.

Policija je izvršila raciju u njenoj kući u Kapalabi i pronašla zapečaćene kese marihuane i MDMA-e i drugih potrepština vezanih za narkotike.

Ona je na kraju bila optužena za ulično dilovanje droge, zgrćući na taj način hiljade dolara ilegalnog novca.

Amber je uspela da izbegne zavor a njen advokat je rekao da ona sada radi kao kozmetičarka i da je podvrgnuta mentalnom lečenju i rehabilitaciji od droga.

Osuđena je na uslovnu kaznu u trajanju od 3 godine.

Instagram model Patriša Hadja je dospela na naslovne strane ove nedelje nakon što je javno tvrdila da treba da joj skrate sate društveno-korisnog rada jer smatra da su preterani za nju i da se oseća kao da ne pripada tu.

Patriša, koja se na društvenim mrežama bavi modelingom, izjasnila se krivom za vožnju u alkoholisanom stanju nakon što je udarila u tri parkirana automobila i prevrnula svoj džip grand čiroki dok je tri puta prekoračila ograničenje brzine u Maroubri na istoku Sidneja 16. oktobra.

Dozvola joj je suspendovana nakon što joj je izmeren nivo alkohola u krvi od 0,18 promila a u martu joj je izrečena trogodišnja presuda sa 400 sati društveno korisnog radam, piše Dejlimejl.

***

Bonus video: Pazite da ne preterate – trovanje alkoholom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram