10 životnih lekcija koje smo naučili od “Prijatelja“

prijatelji
Foto: / IPA / IPA / Profimedia

Svi se sećamo popularne serije „Prijatelji“ iz 90-ih godina, koja je uvek uspevala da nas zabavi, nasmeje, rastuži. Posle više sezona izdvajaju se neki od najupečatljivijih omiljenih citata.

Izlazak iz kuće nije obavezan

Tokom radne sedmice nekad samo čekamo vikend da izađemo sa društvom i da se dobro provedemo. Ali isto tako, nekad nam puno bolje zvuči da sedimo kući na omiljenom kauču i gledamo filmove. Još ako uz to uključimo i neku bjuti rutinu, kao što je maska za lice ili terapija aromatičnim uljima, neka ti ne bude teško ljudima koji te zovu napolje da kažeš – ne. Baš kao što to Fibi na lep način zna da kaže.

Džoi ne deli svoju hranu

Ponekad nema ničeg goreg od osobe koja sedi preko puta tebe i stalno ti uzima hranu iz tanjira. Ne, nije u redu da ti sav pomfrit neko drugi pojede. Tako da, ubuduće, kad naručiš porciju hrane, uradi ono što bi svaka odrasla i zrela osoba uradila: sve to strpaj u usta što je brže moguće i pojedi.

Komunikacija je ključna

Kada je reč o vezama, bilo ljubavnim ili prijateljskim, komunikacija je jako bitna. Razumevanjem, redovnom i pravilnom komunikacijom, možeš sebi uštedeti i vreme i živce, piše Ultra.ba.

Možeš da budeš šta god želiš

U životu često imamo uloge. Uloge na poslu, u vezi, porodici. Nekad su te uloge vrlo krute i traju dosta vremena, toliko da već počinju da nas guše i sputavaju u našim pravim i iskrenim željama. Ne treba zaboraviti da zaista možeš da budeš šta god želiš, a pozitivnim mišljenjem i rušenjem svih barijera koje si sama sebi postavila, uspećeš u svojoj nameri da budeš ono što jesi.

Manje je više

Kada kažete: “Dobro sam“, to može da ima više različitih značenja. Nekada je sagovorniku jako teško objasniti kako se zaista osećamo ili ne želimo da ih opterećujemo. Tada samo kažemo da je sve u redu i da smo dobro.

Teško je napraviti dobru fotografiju

Svi smo imali situaciju kada smo doterani, kosa sređena, šminka tip-top, stajling odličan, ali nikako da napravimo dobar selfi. Trudimo se oko uglova, tražimo „lepšu“ stranu lica, ali jednostavno nema dobre fotografije, pa nema.

Pravila feminizma su neraskidiva

Biti žena nije nimalo lako. Postoji nekoliko stvari gde samo jedna drugu možemo razumeti, kao što su menstualni bol, depilacije, znoj ispod grudi. Tako da ukoliko nisi žena, a radi se o ovim stvarima, nemaš pravo da komentarišeš.

Budi uvek ono što jesi

Ako postoji jedna stvar oko koje se svi slažu oko lika Fibi, to je da je ona uvek svoja i nikad se ne pretvara da je neko drugi. Ugledaj se na nju i budi ono što jesi, sve dok te to čini srećnom i ne ugrožava nikog drugog.

Ne preteruj sa sunčanjem

Kada je reč o sunčanju, moraš biti jako pažljiva. Nauči na greškama Rosa Gelera i postepeno se izlaži suncu.

Dobri prijatelji mogu da poprave bukvalno sve

Ako postoji jedna lekcija koju smo naučili od Prijatelja, to je da nikad ne potcenjujemo svoju ekipu. Bez obzira kakvu dramu u životu prolazimo ili kakve probleme imamo, dobri prijatelji će uvek biti tu za tebe, a sve je manje strašno kad se podeli sa prijateljima.

BONUS VIDEO: Muške simpatije iz mladosti

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram