Zbog koga se sređujete? Pitanje koje je ujedinilo žene iz Srbije i sve su dale najbolji mogući odgovor

Foto: Profimedia

Kao da su se dogovorile i otpevale odgovor uglas.

Iako su se vremena promenila, pa doterivanje i sređivanje nije više samo rutina žena, jedno od pitanja koja su ženama nametnuta jeste i ono – za koga se žene u stvari sređuju: za muškarce ili pak za druge žene.

To pitanje podstakle su i predrasude i razmišljenje da „muškarci ne primećuju šminku“, „da ne vide da li je žena ofarbana ili ne“, „da ne obraćaju pažnju na delove već samo na celinu“, „da mrze našminkane žene“…

Naravno da ništa od toga nije istina, pa smo odlučili da pitamo čitateljke Zadovoljne šta o tome misle i za koga se one sređuju.

Na našem Facebooku javilo se mnogo čitateljki našeg portala i neverovatno je da se najveći broj slaže u tome za koga vole da se doteraju.

Naša čitateljka Maja napisala je sledeće:

„Jaka i zadovoljna žena zrači i kada nije sređena tako da sve gospođe koje se sređuju ‘zbog sebe’ zapravo to rade zbog drugih. Odgovor je žene se najmanje sređuju zbog sebe.”

Potom se javila Misala i kazala:

„Najviše zbog sebe jer se oseća zadovoljnom kad lepo izgleda. A zatim i zbog drugih žena, a neminovno i zbog muškaraca. Jednostavno zbog svih očiju koje pogledaju u nju. Što se mene lično tiče, uvek sam radije prihvatala kompliment od žene jer kad ti žena udeli kompliment, sigurno je tako, dok muškarac kad udeli kompliment, on to radi sa ciljem.”

Zatim se Elizabeta umešala:

„Pa normalne zbog sebe a one druge, bog zna.“

Ubedljivo najviše žena odgovorilo je uniformno – da se doteruju jedino i isključivo zbog sebe.

Tako da – bravo carice!

BONUS VIDEO: