Za sve su krive žene fudbalera

Foto: ANP / Alamy / Alamy / Profimedia/Instagram/raznatovicanastasija/jovanagajic/sofijamilo /rajkovic__ana/snezanafi

Saberite se.

Kad pekar Milojko dođe u sitne sate na posao, a prethodno veče je saznao da ga žena vara s kumašinom, da li ujutru ostanete bez hleba? I da li šefa onog lika iz korporacije na Novom Beogradu zanima da li je njegov zaposleni noćas imao seks, kakav, koliko, kao i da li se posvađao s devojkom, pa ne može da ostvari targete?

Ne pratim fudbal, čak i kada pokušam smorim se posle 20-ak minuta gledanja tačkica koje trče po zelenoj površini levo, desno, zakovrne, pa opet levo, onda se čuje neki žamor i otprilike to je to. Ipak, probudi se u meni onaj uspavani patriota kad je počelo Svetsko prvenstvo i pomislim čak da se kladim na Srbiju u prvoj utakmici sa Brazilom. Nisam stigla da bacim pare, praštajte, radila sam ceo dan, a onda su me sačekale kućne radinosti.

I onda čujem rezultat, pa dođe ona druga utakmica i tu, kad su umesto o fudbalu svi masovno počeli da pišu i pričaju o ženama fudbalera, počne da me kopka o čemu se radi. Zašto su odjednom neke tamo žene postale nacionalna tema broj jedan?

Selektor pustio žene u kamp. To je jedan naslov. Prvo – meni to zvuči kao da je pustio pobesnele pse, a nije, ali ajde, valjda stručnjaci znaju zašto je celibat bitan pred velika sportska takmičenja. Onda je selektor napravio grešku. Pa čekaj, a zašto onda razvlače po mrežama i medijima te žene? Krenem da guglam, ne znam ni ko su ni šta su glavni učesnici ove aktuelne srpske sage. Pošto nisam razumela kad su koleginice probale da mi objasne, zamolim lepo da napišu tekst Komplikovan ljubavni život srpskih fudbalera. Joj ne vredi, ni latino sapunica ovo ne može da zamisli.

I baš tada eno neki lik, bivši fudbaler kaže: „Sad kad dođu žene, a realno žene fudbalera – na ovu lovu, na ovu paruštinu, to je parada kiča. Gde kič dođe tu nema ni sreće ni raspoloženja.“ I onda objasni da one treba da se kupaju u milionima i ljuljaju decu, a oni da igraju. Neki ljudi za koje sam mislila da su normalni i kul krenu tog Radeta Bogdanovića da dižu u nebesa i u fazonu su – nije on uvredio žene, jer slušaj sad – zna se o kojim ženama priča! O kojim? Onim što imaju lovu, zgodnim, napucanim, grešnim po srpskim merilima?

Ne mogu više ni da slušam o tome kako su određene žene došle do luksuza u kom se kupaju, ni o njihovom moralu, silikonima, tome da li su bile sa jednim ili sa njih 1.000. Štagod radile – njihova stvar. Jesu vam one ukrale golove? Nisu, nego njihovi muškarci koji nisu igrali dobro. Eto, čak i ja koja i dalje nisam sigurna za šta služi korner, vidim da nam je fudbal užas i da ono cupkanje levo-desno s početka teksta nije dosadno jer sam „glupo žensko što se šminka“. Igraju loše i tačka. Selektor nije odradio posao, tačka. Ne razvlačite devojke i žene kao hijene, ovo nije njihova igra.

***

Bonus video: TOP 10 najlepših devojaka i žena tenisera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram