Za predsednicu Nigerije kandidovaće se 102-godišnjakinja

Nonye Josephine Ezeanyaeche Foto:Youtube/MaiMedia TV

Stogodišnjakinja će se kandidovati na predsedničkim izborima koji će se 2023. godine održati u Nigeriji i imala je snažnu poruku za sve roditelje.

Nonye Josephine Ezeanyaeche koja ima 102 godine tokom gostovanja na Nigerijskoj televizijskoj upravi, najvećoj televizijskoj mreži u zemlji, objavila je nameru da osigura dobro vođstvo u zemlji, te da se kandiduje za predsednicu.

Stogodišnjakinja i osnivačica „Voice for Senior Citizens“ živi u državi Anambra, na jugoistoku zemlje.

Od kraja januara, oko 10 istaknutih političara, uključujući i bivše guvernere, najavilo je kandidaturu za predsedničke izbore, a ona tek treba da otkrije koje partije će biti predstavnica.

Caro Nvosu, predsednica grupe, citirala je Ezeaniaechea koja je rekla: „Ako Nigerijci zaziru od političkog učešća, ona kaže da je spremna da se takmiči. Već je pripremila manifest za sebe; ona ima viziju. Ako dobri ne izađu da se takmiče…”

Ova 102-godišnjakinja je potvrdila Nvosuinu izjavu i na jeziku Igbo dodala: „Ako imate muško ili žensko dete, pokušajte da ih vaspitate tako da nadmaše vaša sopstvena dostignuća.”

Nigerija će početkom sledeće godine održati izbore na kojima će, osim predsednika, birati guvernere i članove parlamenta.

***

Bonus video: Madona

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram