Video koji se šeruje: Brena i Milena u „Ona se budi“

Njena priča 25. jan 202213:34

Ekskluzivno na TV N1 31. januara počinje emitovanje petodelnog serijala "Ona se budi". Trejler za serijal je ovih dana masovno počeo da se deli društvenim mrežama, a u njemu se pojavljuju glumica Milena Radulović i pevačica Lepa Brena. Serijal se bavi pitanjem rodne nejednakosti, kao i položajem i emancipacijom žena u Srbiji.

Kakva je žena na rukovodećem mestu, u kuhinji, ili kao majka i društveno angažovana osoba, kao i kako su se te uloge menjale u poslednjih pet decenija – posmatrale su kreatorka serijala Mia Bjelogrlić i scenaristkinja i rediteljka Staša Bajac.

“Ideja za serijal ‘Ona se budi’ je i nastala kao posledica nedostatka javne diskusije na temu rodne ravnopravnosti. Bila mi je želja da napravim emisiju koja će biti dostupna i razumljiva svima, koja će po prvi put otvoriti neke teme koje su u ovom društvu tabu ili o kojima, još gore, niko i ne razmišlja. Polazeći upravo od ideje da da svaki ugao posmatranja nudi samo deo istine, nastojimo da analiziramo sve delove ove složene teme i ponudimo gledaocima celovitu sliku”, rekla je Mia Bjelogrlić.

TV serijal „Ona se budi“ emitovaće se svakim radnim danom od 21.15 na TV N1 od 31. januara.

Realizaciju ovog serijala omogućila je Evropska zadužbina za demokratiju (European Endowment for Democracy), grantom dodeljenim produkciji Bella Ciao za projekat osnaživanja žena u Srbiji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram