VIDEO Dijana je obišla svet i pokazala nam najlepša mesta

Beograđanka Dijana Kocić ima veliku strast – da putuje. Za Zadovoljnu ona je izdvojila najdraže snimke koje je napravila dok je obilazila razne zanimljive kutke naše planete.

Šoping u Tunisu

Tradicionalne tuniške haljine se zovu džeba i mogu se kupiti za desetak evra, kaže Dijana.

„Zanimljivo je da je Tunis izuzetno povoljna zemlja za šoping, pa nakit možete kupiti za oko pet evra, papuče i za sedam evra, torbe za 14 evra, a grumen ametista za 1,5 evro. I to je jedna od retkih zemalja gde drago kamenje tako malo košta i može se kupiti na svakom koraku.“

Šetnja Madridom

Madrid je najlepše istražiti šetnjom bez plana i programa.

„Moj omiljeni deo su Chueca i Malasana, hipi četvrti sa puno živopisnih barova i šarmantnih radnjica u kojima možete provesti ceo dan“, otkriva Dijana za Zadovoljnu.

Ružino ulje u Bugarskoj

Čak 85 odsto svetske proizvodnje ružinog ulja je u Dolini ruža u Bugarskoj.

„Jedno od mesta koje slavi ruže i gde se možete upoznati sa festivalom Rozober, tradicijom proizvodnje ružinog ulja i ružinim amfiteatrom, jeste etnografski kompleks Damascena.“

Dine u Sahari

Najzanimljiviji deo posete Sahari Dijani je bila vožnja džipovima kroz dine i poseta Shatt al Garsha sedimentnog basena, koji se nalazi 17 m ispod nivoa mora. Tu su se inače snimali filmovi Engleski pacijent i Ratovi zvezda.

Slapovi Sušice kod Trebinja

„Slapovi Sušice u mestu Jazina pored Trebinja najlepši su prirodni bazen u kom sam se kupala. Leti je voda taman fine temperature, međutim može se desiti da tokom plivanja vidite zmiju. Nije opasna, ali malo strašno izgleda“, priznaje Dijana.

Afrički mozaici

Muzej Bardo je drugi najveći muzej na Afričkom kontinentu i palata u kojoj se nalazi datira iz 15. veka. Muzej ima najveću kolekciju rimskih mozaika koji nisu bojeni već su birani tako da se uklope u sliku.

Trnovačko jezero u Crnoj Gori

Trnovačko jezero nalazi se na obodu nacionalnog parka Perućica i u obliku je srca.

„Ovde možete doći iz rafting centara u okviru jednodnevnih hajking tura, a još je veća zabava kampovati između planina Maglić, Volujak i Bioč koje okružuju jezero.“

Istraživanje Menorke

Menorka je jedno od četiri najveća ostrva u Španiji i letovalište poznato pretežno Špancima. Celo ostrvo se može obići za oko sat vremena i čak i u septembru klima je fenomenalna za kupanje, a cene smeštaja povoljne.

Magična Drina

Drinska regata je jedna od najvećih manifestacija u Srbiji koja, pored toga što predstavlja veliku žurku na vodi, daje priliku da budete na jednoj od najlepših reka u regionu. Čak i ako je oblačno i kišovito, prelepo izgleda, ističe Dijana.

BONUS VIDEO: Predivni Bondi bazeni na Tihom okeanu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram