Senzacionalno izdanje američke manekenke u Kanu: Zapamtite dobro njeno ime, ima 26 godina i biće ikona

Foto: Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia

Grejs je inspiracija.

Grejs Elizabet je trenutno najveća senzacija u svetu mode, a svojom pojavom na Kanskom festivalu je zasenila sve.

fOTO: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Poslednjih par godina postala je jedna od najtraženijih modela, pojavljujući se u kampanjama za najveće modne kuće, od Victoria’s Secret-a do Chanel-a, prošetala je mnogim pistama i bila je na naslovnoj strani svih velikih časopisa koje možete zamisliti.

Poreklom je iz malog grada na severnoj Floridi, a sve je počelo kada je njena mama poslala fotografije modnoj agenciji kada je Elizabet imala samo 17 godina.

„Kada sam imala sedamnaest godina i prvi put ušla u Next Models i kada pitali su me šta je moj cilj, rekla sam, ‘Želim da budem Victoria’s Secret anđeo’. Nisam mislila da je moguće biti model. Mislila sam da moraš biti poznat ili iz Njujorka“, rekla je Grejs u jednom intervjuu.

Omiljena revija koju je radila je za Chanel i iako je za Karla Lagerfelda tvrdila da je „neverovatan“ i jedan od „najslađih ljudi“, mnoge je iznenadilo kada se pojavila na Met Gali u roze haljini, s obzirom da je on mrzeo tu boju.

Foto: Jamie McCarthy / Getty images / Profimedia

Grejs se jako mlada ostvarila u svetu mode ali i kao majka. Pre tri godine se udala za svoju dugogodišnju ljubav, Nikolasa Krausea, a u aprilu 2021. rodila svoje prvo dete, sina po imenu Noa.

Foto: Vinnie Levine / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Svojevremeno je izjavila kako joj je dete promenilo pogled na svet.

„Sve vidim u novom svetlu. Obične stvari su ponovo sjajne i uglađene, jer on sve vidi prvi put, tako da ja to sve vidim njegovim očima. Moj život je zapravo više zen, koliko god ludo zvučalo! Dijalog sa samim sobom prešao je u pozitivniji i proaktivniji ton, što je imalo ogroman uticaj u mom životu. Govorim sebi kao što njemu govorim i osećam se usredsređeno. Prvi put posle dugo vremena osećam se tako zaista srećno.“

Od kada je postala majka manekenstvo je stavila u drugi plan a najviše uživa dok gleda sina kako se razvija.

„Želim da budem prvo lice koje vidi ujutru i ono koje će ga staviti u krevet. Veoma sam emotivna kada moram da otkažem porodične planove. Tako je lepo gledati ga, tako je duhovit i neopisiv je osećaj gledati ga u oči. Nikada to ranije nisam osetila i volim što se to nikada neće promeniti. Učiniću sve što mogu da ga nasmejem.“

U međuvremenu je imala jako turbulentan period, jer je njenoj majci dijagnostifikovan rak jajnika, nakon čega je Grejs postala prvi globalni ambasador Nacionalne koalicije za rak jajnika.

Uprkos svemu Elizabet nastavlja da se bori i ne dozvoljava da joj slava udari u glavu i to sve zahvaljujući njenim prijateljima i porodici. „Veoma me podržavaju i ne shvataju to, ali ja sam i dalje ista osoba kada sam počela i moja ličnost se nije mnogo promenila“, rekla je ona.

***

Bonus video: Filmski festival u Kanu 2023. – Poznati na crvenom tepihu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram