Prodala bubreg i prerušila se u muškarca – da bi izdržavala troje dece

Foto: Printscreen/Youtube/AlmasryAlyoum

Neverovatna priča.

Četiri godine se maskirala u muškarca, radila na teškim poslovima i prodala bubreg… Sve da bi sama obezbedila svoju siromašnu i dugovima opterećenu porodicu.

Priča o Baheji Ali Suleiman iz Egipta se pojavila pre šest godina i brzo obišla svet.

Ona se tada pojavila pojavila se u emisiji „90 minuta“ egipatskog voditelja Moataza El-Demerdaša.

U emisiji, Sulejman je ispričala svoju tešku sudbinu. Kako bi zamenila svog nezaposlenog supruga koji pati od invaliditeta, 32-godišnja majka troje dece ošišala je kosu, obukla mušku odeću i preuzela tipično muške poslove.

Ona je živela kao Bakar četiri godine.

„Prvo sam počela da radim u građevinarstvu noseći abaju i veo, a ljudi me nisu nimalo štedeli“, objasnila je ona.

Prerušena u muškarca, radila je na gradilištu u gradu Beni Suef. Takođe je vozila toktok posle smene kako bi zaradila dodatni novac, pre nego što joj je vozilo policija zaplenila zbog nedostatka važeće dozvole.

Sulejman nije uspela da obezbedi 168 dolara novčane kazne da bi preuzela svoje vozilo.

„Kad vidim doterane žene, to me boli“, odgovorila je kada ju je voditelj upitao da li joj nedostaje da živi kao žena.

Kada su dugovi počeli da se gomilaju, Sulejman je odlučila da proda jedan od bubreg za 25.000 EGP (1.401 dolar) kako bi izbegla zatvor.

„Od kada sam prodala bubreg veoma sam umorna i jedva da stojim na nogama“, rekla je ona.

Posle emisije, vlada Egipta je najavila da će obezbediti „sva sredstva za pristojan život“ za ovu hrabru ženu, obećavajući da će zvaničnici posetiti porodicu i uzeti u obzir njihove teške okolnosti. Nema informacija šta je sa njom danas.

Godine 2015. izašla je priča o Sisi Abu Dao, koja je tada imala 65 godina i tajni muški identitet da bi izdržavala svoju porodicu.

Abu Dao je takođe obrijala glavu, nosila široke muške haljine i prihvatila se poslova kao što su pravljenje cigle, žetva pšenice i glačanje cipela.

„Kada žena napusti svoju ženstvenost, teško je“, rekla je ona, a prenosi The Guardian.

„Ali uradila bih sve za svoju ćerku. To je bio jedini način da se zaradi. Šta sam drugo mogla da uradim? Ne znam da čitam i pišem, porodica me nije poslala u školu, tako da je ovo bio jedini način“.

Objasnila je da joj je usvajanje muškog identiteta omogućilo da igra uloge koje se smatraju nedozvoljenim za žene i da izbegne pretnju od seksualnog uznemiravanja.

***
BONUS VIDEO: Nina je jedna od retkih automehaničarki u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram